Франківськ-Прикарпаття розгромив Київ-Баскет та захистив титул чемпіона жіночої Суперліги

Колектив із Івано-Франківська другий рік поспіль став найкращим серед жінок, а його баскетболістки виграли кілька індивідуальних нагород за підсумками сезону.
1 квітня, 13:25
Франківськ-Прикарпаття
Франківськ-Прикарпаття

У неділю, 31 березня, у рамках фінального поєдинку плей-оф жіночої Суперліги зійшлися Франківськ-Прикарпаття, який захищав статус минулорічного чемпіона, та Київ-Баскет.

Вже в першій же чверті чемпіонки помітно вирвалися вперед, оформивши комфортну перевагу, яку вони розвивали в кожній чверті зустрічі.

Особливо у івано-франківського колективу успішною видалася третя чверть, яка завершилася з рахунком 22:5 – на той момент усі чудово розуміли, що матч, по суті, вже завершено.

Київ-Баскет - Франківськ-Прикарпаття
Київ-Баскет - Франківськ-Прикарпаття

У підсумку Франківськ-Прикарпаття здобув розгромну перемогу з рахунком 73:40 та другий рік поспіль (і вдруге у своїй історії) став чемпіоном жіночої Суперліги.

Найкращою баскетболісткою поєдинку стала представниця команди-переможниці Оксана Моллова, яка зібрала лінію з 23 очок, 10 підбирань та 5 передач.

Київ-Баскет - Франківськ-Прикарпаття 40:73 (9:18, 11:17, 5:22, 15:16)

Франківськ-Прикарпаття
Франківськ-Прикарпаття

Читайте також: ЛеБрон: У мене залишилося не так багато часу

Варто зазначити, що у матчі за третє місце Рівне обіграло ІнтерХім із рахунком 71:64 та здобуло бронзові медалі чемпіонату.

До того ж після Фіналу чотирьох відбулося вручення індивідуальних нагород за підсумками минулого сезону. Примітно, що всі нагороди дісталися учасницям фінального поєдинку.

Так, MVP Суперліги визнали Оксану Моллову (Франківськ-Прикарпаття). Її одноклубниці Кристина Філевич стала найкращою на позиції форварда, а Дар'я Кононученко - найкращою молодою баскетболісткою сезону.

Анжеліку Ляшку з Київ-Баскет було визнано найкращою захисницею, а її партнерка по команді Анна Сугак стала найкращою центровою.

Нагадаємо, що паралельно йде плей-оф чоловічої Суперліги. На ISPORT можна ознайомитися з розкладом та результатами всіх матчів сезону-2023/24

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK