Баскетбольний клуб Прометей припиняє своє існування

Український баскетбол втратив топову команду.
14 серпня, 14:10
БК Прометей
БК Прометей

Виконавчий директор Прометея Дмитро Палійчук заявив, що баскетбольний клуб та академія припиняють своє існування.

Функціонер опублікував пост у Facebook, у якому повідомив інформацію.

"Шановні друзі, вболівальники, наші віддані фани. Так, насправді баскетбольний клуб Прометей, академія Прометей припиняють своє існування. Через тиск правоохоронних органів наша команда, як і всі інші команди СК Прометей, втратила підтримку партнерів, які не готові нести репутаційні втрати через участь у нашому проєкті.

За п'ять років роботи в клубі, три останні з яких я провів на посаді виконавчого директора, БК Прометей став моєю домівкою, а люди, з якими ми працювали, сім'єю. Ми пережили багато разом, злети, падіння, сімейні свята, поповнення і втрати, але ніколи не було зневіри. Я спілкувався сьогодні з багатьма своїми підлеглими, тренерами, гравцями і сама зневіра звучала у ваших голосах. Бо адекватного пояснення тому, що сталося, немає.

Академія Прометей - майбутнє українського баскетболу. Навіть не уявляєте, скільки ми отримали подяки від батьків, діти яких марили баскетболом і, незважаючи на війну, могли тренуватися. Так, цієї весни ми попрощалися з командою Прометей Латвія, бо утримувати клуб за кордоном третій рік війни виявилося непідйомним викликом.

Було важко знайти фінансування на прийдешній сезон в Україні. Це була титанічна праця нашого засновника Володимира Дубінського, і ми були щасливі, коли почули: "Готуйтеся, Прометей у грі". Це було крихке диво. Думаю, кожен розуміє, що знайти гроші на спорт важко у звичайний час, знайти бюджети в країні, що воює, - диво. Але за Володимиром Михайловичем завжди йшли в спортивні проєкти, тому що це довіра, підтверджена кількістю спортивних перемог.

Кожен, хто хоч раз співпрацював із Прометеєм, знає, яка це злагоджена структурна робота і фінансова відкритість. Хто б не приїжджав до нас, хто б не співпрацював, завжди з повагою підкреслювали високий рівень і професійний підхід організації. Повірте, мало хто робить подібні проєкти в Європі, ніхто в Україні.

В один день всіх нас, наші сім'ї, позбавили улюбленої роботи, зруйнували справу життя, через ні чим не обґрунтовані, безглузді звинувачення. Зараз нам залишилася тільки надія, надія, що в цій державі є люди, здатні зупинити це свавілля".

Раніше волейбольний клуб «Прометей» оголосив про припинення існування через тиск правоохоронних органів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK