Асистент екс-тренера збірної України "несподівано помер" у віці 59 років

Джо Вульф працював з українською баскетбольною командою в найуспішніший період в її історії.
Сьогодні, 14:59
Джо Вульф / Getty Images
Джо Вульф / Getty Images

Мілуокі Бакс у соціальних мережах повідомили про "несподівану смерть" асистента тренера Вісконсін Херд (фарм-клуб "оленів" у G-Лізі) Джо Вульфа.

Причина смерті не розкривається. Американському фахівцеві було 59 років.

"Протягом усього свого життя Джо торкнувся безлічі життів і був дуже шанованим, обожнюваним і відданим тренером і гравцем у всій НБА", - ідеться в заяві Мілуокі.

"Його визнаний талант зіграв важливу роль для Бакс і Херд за вісім років роботи в організації, зокрема як гравця і тренера".

Читайте також: Загинув колишній гравець Фенербахче і збірної Туреччини

Українці можуть пам'ятати Вульфа за роллю асистента Майка Фрателло, колишнього головного тренера збірної України, у період з 2012 до 2014 року - найуспішніший період в історії української команди (6-те місце на Євробаскеті-2013 та участь у чемпіонаті світу-2014).

У США Джо Вульф вважається легендарним гравцем на студентському рівні, де він був капітаном Університету Північної Кароліни. Там він грав в одній команді з Майклом Джорданом, Семом Перкінсом та Кенні Смітом.

Вульф опинився в НБА у 1987 році, коли під 13-м піком його вибрали Лос-Анджелес Кліпперс. Виступаючи на позиції четвертого і п'ятого номерів протягом 12 сезонів, він провів 592 матчі, в яких набирав у середньому 4,2 очка, 3,3 підбирання та 1,0 передачі.

Після завершення ігрової кар'єри він працював асистентом у Мілуокі та Брукліні, а також тренером кількох команд G-Ліги. У жовтні 2023 року Вульф приєднався до Вісконсін Херд.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK