Два гравці NCAA зіграють за збірну України U-20 на Євробаскеті

Максим Шульга та Павло Дзюба відіграють за національну команду.
2022 г., 10 червня, 13:05
Павел Дзюба / ФБУ/fbu.ua
Павел Дзюба / ФБУ/fbu.ua

Молодіжна збірна України виступить на чемпіонаті Європи, що проходитиме у Чорногорії.

Головний тренер української команди Віталій Степановський поділився подробицями формування складу. За словами фахівця, за Україну U-20 зіграють два представники NCAA.

"Максим Шульга, який грає в NCAA за команду Юта Стейт, приїде до збірної, також приєднається Паша Дзюба, який виступає за Меріленд".

Функціонер також розповів про баскетболістів, які виступають у інших лігах.

"Також гравці, які недавно працевлаштувалися за кордоном, зокрема, підписався в Італії Богдан Бринюк. Скажу чесно, що є два гравці, які виступають за кордоном і відмовилися грати за збірну. Але є як є, гратимемо тими, хто готовий допомагати збірній". , – заявив Степановський.

Павло Дзюба у сезоні-2021/22 виступав у конференції Big 10 Меріленд. 18-річний форвард взяв участь лише у 8 матчах, у яких отримував по 4.1 хвилини ігрового часу. Максим Шульга відіграв 32 матчі за Юту Стейт (конференція Mountain West). У складі команди захисник проводив у середньому по 13.7 хвилини, набирав 4.4 очка, робив 2.1 підбирання та 1 передачу.

Нагадаємо, Євробаскет у Чорногорії пройде з 16 до 24 липня. Наша команда вже 17 червня збереться на перший тренувальний збір.

Источник: ФБУ/fbu.ua

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK