Капітан збірної України з баскетболу Пустовий: На нас на ЧС ніхто не чекає, ми там нікому не потрібні

На думку гравця, ФІБА не бажає бачити Україну на турнірі, а тому на матчі нашої команди ставлять суддів, які виконують "потрібну" роботу.
2022 г., 27 серпня, 20:12
Артем Пустовий / https://suspilne.media/
Артем Пустовий / https://suspilne.media/

У середу, 24 серпня, збірна України з баскетболу продовжила свій шлях у відборі на чемпіонат світу-2023, програвши перший матч збірній Італії 89:97.

Деякі дії суддів викликали питання, про що розповів центровій українській команді Артем Пустовий.

"Перша половина гри була дуже вдалою для нас. ", - цитує Пустового Суспільне. "Ми грали у швидкий баскетбол, зупиняли італійців та реалізовували свої швидкі прориви. Набирали легкі очки. У другій половині, на жаль, ввімкнулися і суперники, і судді. Дуже багато дали штрафних кидків нашим опонентам. Кожен дотик – фол".

"Не знаю, може, це лише моя думка. Можливо, Україну ніхто не чекає на чемпіонаті світу, ми там нікому не потрібні. Це вже йде не спорт, а швидше бізнес.  Ну приїдемо ми, пограємо.  А там, у першу чергу, люди дивляться на можливий прибуток. Не виключаю того, що арбітри на матчі з Італією були невисокого рівня – їм дали команду, вони виконали".

Артем Пустовий також згадав про акцію збірної України на День Незалежності перед початком гри з Італією. Тоді українська команда записала відео, у якому всі представники збірної стояли з табличками, а на них було перелічено злочини Росії під час вторгнення до України.

"Це була ідея Іллі Сидорова. Він запропонував зробити футболки з цими написами, щоб ми вийшли в них на розминку перед матчем. Але у ФІБА повели себе не найкращим чином та не дозволили нам провести цю акцію. На офіційну частину перед матчем виходити в подібних футболках було заборонено".

"ФІБА хоче бути до всіх лояльними. Не називають речі своїми іменами. Жодного разу не назвали війну в Україні війною. Боягузи. Через те, що ФІБА заборонила футболки, ми за день до гри зробили плакати. Хотіли до Дня Незалежності нагадати людям про злочини Росії".

Наступний матч збірна України проведе проти збірної Ісландії у суботу, 27 серпня. Початок зустрічі – 23:00 за київським часом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK