Литва опротестувала свою поразку Німеччині через помилку суддів

Збірна Литви не збирається миритися з поразкою, якої могло б і не бути.
2022 г., 4 вересня, 20:53
Йонас Валанчюнас / eurohoops.net
Йонас Валанчюнас / eurohoops.net

Центральним матчем четвертого ігрового дня чемпіонату Європи з баскетболу як за статусом та очікуваннями, так і за кінцевим результатом стала зустріч збірних Литви та Німеччини.

Перемогу святкували німці з рахунком 109:107, і для цього командам довелося зіграти два овертайми. Але цього могло й не бути. Як виявилось, у матчі стався один інцидент, який безпосередньо вплинув на результат зустрічі.

Наприкінці третьої чверті арбітри припустилися помилки: після того, як німецька лава запасних отримала технічний фол, судді не дали литовцям пробити зароблений штрафний.

Читайте також: Євробаскет-2022: Іспанія переграла Францію у фіналі турніру, Німеччина перемогла Польщу у матчі за третє місце.

Декілька миттєвостей раніше арбітри зафіксували фол на центровому Литви Йонасі Валанчюнасі. Згідно з правилами ФІБА, спочатку литовці мали виконати технічний штрафний, після чого свої фоли пробивав би Йонас.

Проте замість заслужених трьох штрафних литовська збірна кинула лише два. А враховуючи те, що основний час матчу завершився нічийним результатом, це сильно вплинуло на результат.

Відповідно до The Washington Post, Литва вже подала протест на результат зустрічі. Але їй навряд чи варто розраховувати на те, що матч буде переграно або ж їм присудять перемогу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK