Багатскіс: Ми ще далеко від нашого максимуму, продовжуємо шукати стабільність

Наставник української національної команди з баскетболу оцінив виступ у групі чемпіонату Європи.
2022 г., 9 вересня, 20:28
Айнарс Багатскіс / Getty Images
Айнарс Багатскіс / Getty Images

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс підбив підсумки виступу на груповому етапі Євробаскета-2022, який команда завершила на другому місці. 

"Чи задоволений виступом на груповому етапі? Хоч і будь-який тренер світу скаже "ні", але, мабуть, треба сказати, що задоволений. Я зараз не думаю про місця, немає різниці друге чи третє місце. Так, четверте місце було б не на нашу користь, адже серби - це команда фаворит і з ними хотілося б грати ближче до фінальної стадії. Але, якщо ми хочемо щось виграти, залишити слід після себе та показати, хто ми такі, ми маємо вміти грати проти всіх команд. Хорвати в матчі проти нас, як на мене, показали найбільш якісний баскетбол. Водночас я вважаю, що ми допомогли їм це зробити. Ми не виконали те, про що домовлялися. Моментами грали "на ура", пробивали заслін у захисті, допомагали один одному, але іноді, не знаю чому, про все це забували.

Читайте також: Україна посіла друге місце за підсумками групового етапу чемпіонату Європи з баскетболу

Важливо, що ми змогли витягнути гру проти Естонії, в якій явно був не наш день, суперник грав на куражі. Ми обіграли Італію, яка грала вдома і якій два тижні тому ми програли. Ми зіграли дві дуже якісні чверті проти Греції, а потім зламалися, адже фізичного ресурсу у нас не стільки, скільки в греків. Я майже ніколи не дивлюся статистику суперника, адже грають живі люди. Але середня статистика за сезон ніколи не обманює і треба звернути увагу на статистику Богдановича, Зубаца, Хезоньї. Вони грають в НБА та Євролізі, вони знають, як грати. Дай тільки їм відчути гру. Вони нічим не здивували, але вони завжди візьмуть те, що ми їм дамо. А ми дали їм занадто багато. Все в груповому раунді закінчилося для нас благополучно, але нам треба позбутися ситуацій, в яких ми граємо бий-біжи, і навчитися терпіти. В баскетболі гра завжди дає тобі шанс, але треба вміти його використати.

Я скажу, що ми ще далеко від нашого максимуму. У нас є гравці, які через ці матчі досі набирають свої кондиції. Через ці матчі ми продовжуємо шукати стабільність. Думаю, за цей груповий раунд у багатьох змінилася думка про нашу команду, адже я чую, як нас хвалять. У нас є два гравці з НБА, два гравці з Іспанії, але більша частина команди декілька останніх років грала в Україні. Суперліга все ж таки котується в Європі не так високо. Для мене дуже важливо, щоб ті гравці, які грають менше, прийняли свою роль у команді. Вони виконують величезний обсяг роботи, допомагаючи один одному", - наводить слова Багатскіса офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Нагадаємо, що збірна України в 1/8 фіналу Євробаскета-2022 зустрінеться з Польщею. Матч відбудеться в неділю, 11 вересня.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK