"Мали бути в чвертьфіналі": Тренер збірної України підбив підсумки Євробаскету

Айнарс Багатскіс проаналізував виступ команди на чемпіонаті Європи.
2022 г., 13 вересня, 00:31
Збірна України завершила виступ на Євробаскеті на стадії 1/8 фіналу / ФБУ
Збірна України завершила виступ на Євробаскеті на стадії 1/8 фіналу / ФБУ

Головний тренер збірної України з баскетболу Айнарс Багатскіс поділився думками щодо виступу на Євробаскеті-2022, де команда вилетіла на стадії 1/8 фіналу від Польщі.

"Я не задоволений результатом. Не хочу казати, на якому місці ми мали б бути, але у мене було враження, що ми додавали в якості з кожним матчем. При цьому і близько не було такого, що ми недооцінили польську збірну. Це хороша команда, гравці якої представляють сильні ліги. На кожен матч треба виходити з бажанням робити те ж саме, що й до цього, але краще. Я вважаю, що ми точно могли зіграти краще.

На жаль, зараз ми дуже засмучені. Ми всі сподівалися на краще, адже ми самі дали привід сподіватися, що може бути краще, що ми пройдемо у наступний раунд. Багато хто з тренерів говорили мені не засмучуватися, адже це баскетбол. Але це лише виправдання. Так, ми грали добре, але ми мали бути в чвертьфіналі.

Читайте також: Багатскіс назвав причину поразки збірної України в 1/8 фіналу Євробаскету

Я керував збірною в дуже нелегкий час. Взагалі, це велика честь для мене керувати українською збірною під час війни. Це була робота з подвійною відповідальністю. Я з величезним задоволенням відпрацював цей турнір, ці збори з гравцями.

Разом зі збірною ми здобули багато перемог за рахунок командної роботи. Зараз я хочу подякувати всім героям України, які надихали нашу команду на боротьбу. Я завжди буду допомагати українському баскетболу, як це завжди робив. Як я вже казав, для мене була велика честь працювати у збірній на цьому турнірі, коли в Україні йде війна проти російського агресора. Я хочу подякувати всім за роботу. Слава Україні!" - наводить слова Багатскіса офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Нагадаємо, що у 1/8 фіналу Євробаскету-2022 збірна України програла Польщі з рахунком 86:94.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK