Сенсація за сенсацією: Польща вийшла до півфіналу Євробаскету, а Словенія їде додому

Чинні чемпіони Європи не змогли подолати бар'єр у вигляді кривдника збірної України.
2022 г., 14 вересня, 23:49
Збірна Польщі / Getty Images
Збірна Польщі / Getty Images

У середу, 14 вересня, у Берліні відбувся останній чвертьфінальний матч чемпіонату Європи з баскетболу 2022 року між збірними Словенії та Польщі.

Першу половину зустрічі словенці просто провалили. Особливо показовою вийшла друга чверть, де поляки перестріляли свого опонента, дозволивши тим набрати лише 13 очок. Якогось моменту перевага команди Ігоря Мілічича склала +23.

Подібний провал можна пов'язати з тим, що одразу кілька пошкоджень отримав головна зірка Словенії Лука Дончич: в одному епізоді він невдало приземлився на спину, а в іншому пошкодив руку.

Читайте також: "Мали бути в чвертьфіналі": Тренер збірної України підбив підсумки Євробаскету

Але чверть під номером три пройшла за тотальної переваги поки що діючих чемпіонів Європи - вони немов пригадали, як потрапляти в кільце. У цей же час у гравців збірної Польщі приціл збився настільки, що за всю 10-хвилинку вони примудрилися потрапити лише один кидок з гри, додавши чотири точні штрафні.

Здавалося, що на такому емоційному підйомі словенці заберуть своє в четвертій чверті, і спочатку так все й було. Вони не лише зуміли мінімізувати своє відставання, а й вийти уперед. Але у якийсь момент у них просто перестало летіти, тоді як поляки відчули можливість добити суперника, чим вони й скористалися.

До того ж Дончич отримав п'ять фолів, через що передчасно залишив матч.

Наприкінці Горан Драгич зумів набрати 5 очок за короткий проміжок часу, скоротивши відставання до трьох балів, але фінальна атака на останніх секундах відверто не вийшла. У результаті Польща цілком заслужено виходить у півфінал, де зіграє з Францією, а Словенія складає повноваження чемпіона Європи та вирушає додому.

Найкращим гравцем зустрічі став Матеуш Понітка, який примудрився зібрати трипл-дабл із 26 очок, 16 підбирань та 10 передач.

Словенія - Польща 87:90 (26:29, 13:29, 24:6, 24:26)

Словенія: Чанчар (21), Драгич (17), Дончич (14 +11 підбирань + 7 передач), Блажич (13), Тобі (8 + 7 підбирань) – старт; Препелич (9), Мурич (5), Ніколич (0), Самар (0).

Польща: Понітка (26 + 16 підбирань + 10 передач), Слотер (16 + 6 підбирань), Соколовскі (16 + 5 підбирань), Бальцеровскі (11), Цель (4) – старт; Зісковскі (14), Дзева (3), Міхалак (0), Гарбач (0), Олейничак (0).

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з розкладом та результатами всіх матчів Євробаскету 2022 року.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK