Екс-тренер Клівленда: У НБА перемагають найкращі гравці, а в Європі - найкращі команди

Девід Блатт пропонує не вважати несподіванкою виліт з Євробаскету деяких топових збірних.
2022 г., 16 вересня, 19:05
Девід Блатт та ЛеБрон Джеймс / Getty Images
Девід Блатт та ЛеБрон Джеймс / Getty Images

Чемпіонат Європи з баскетболу 2022 року вже подарував уболівальникам достатню кількість несподіваних результатів. Так, дворазові MVP НБА останніх чотирьох років Нікола Йокіч та Янніс Адетокумбо залишили турнір, не дійшовши навіть півфіналу. При цьому Сербія та Греція вважалися головними фаворитами Євробаскету.

У чвертьфіналі несподівано вилетіла і Словенія, ведена Лукою Дончичем. Поки що чинні чемпіони Європи постраждали від збірної Польщі.

Читайте також: "Мене вразив його тренерський підхід": Поццекко залишиться на чолі збірної Італії

Колишній головний тренер Клівленда Девід Блатт, який майже всю свою кар'єру провів у Європі, розповів, що не варто дивуватися подібним результатам, адже тут переважає командна гра, і не завжди зіркові гравці можуть принести перемогу поодинці.

"Немає нічого незвичайного в тому, що на чемпіонаті Європи виступає безліч гравців з НБА. Але так, це не така стандартна ситуація, коли, ймовірно, три найкращі гравці світу одночасно виступають на Євробаскеті і не можуть пробитися навіть у півфінал", - цитує Блатта Eurohoops.

"Подивившись усі матчі та побачивши всі команди, можу сказати, що це показує нам наступний важливий момент: у європейському баскетболі перемагають найкращі команди. В НБА, як правило, перемагають команди з найкращими гравцями у складі. Це ключова різниця. Я говорю це не в якості критики. Просто так влаштований баскетбол у Європі та НБА".

"Думаю, що Йокіч, Янніс і Дончич, без сумніву, входять до ТОП-5 найкращих гравців, якщо взагалі не є трьома найкращими гравцями світу прямо зараз, але тут зовсім інша гра. Правила відрізняються, а ще є різні варіанти захисних підходів, які можна використовувати у Європі".

Нагадаємо, що у півфінал Євробаскету пробилися Польща, Франція, Німеччина та Іспанія, які боротимуться за путівку до фіналу турніру.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK