Михайлюк поділився думками щодо нового головного тренера збірної України

Гравець НБА схвалює призначення Віталія Степановського, а також висловив розчарування результатом команди на минулому Євробаскеті.
2023 г., 31 травня, 18:34
Святослав Михайлюк / Getty Images
Святослав Михайлюк / Getty Images

У квітні збірна України отримала нового головного тренера. Замість Айнарса Багатскіса на посаду зійшов Віталій Степановський.

Свінгмен Шарлот Святослав Михайлюк прокоментував призначення Степановського, висловивши думку, що Федерація зробила правильний хід, призначивши саме його.

"З Віталієм Степановським я перетинався в збірній раніше — два роки тому, коли я приїжджав на збір в Київ. Це дуже хороший тренер, я знав його, коли він ще працював у Хіміку, дивився їхні ігри. У всіх тільки позитивні думки щодо нього", - цитує українця офіційний сайт ФБУ.

"Я думаю, що це був хороший хід для національної збірної призначити його головним тренером. Думаю, він найкращий фахівець в Україні на данний момент для цієї ролі. Він зможе підготувати збірну на високому рівні, як грають всі його команди. Всі працюватимуть і старатимуться приносити хороші результати команді".

Віталій Степановський
Віталій Степановський / Джерело: ФБУ/fbu.ua

"Якщо все піде по плану, є шанс, що в серпні я приїду в збірну. Але поки що я не знаю, що може трапитись. Знаючи як працює НБА, може трапитись будь що". 

Михайлюк також заявив, що на Євробаскеті-2022 збірна України могла виступити ще краще.

"Думаю, у нас є хороші шанси показувати високий рівень баскетболу із тим складом, який у нас зараз є, із молодими гравцями, які підходять до національної збірної".

"У наступні роки у нас буде цікава збірна, але й минулого року була хороша. Думаю, ми могли потрапити в четвірку на Євробаскеті, якщо чесно. В матчі з Польщею я грав не дуже. Не на тому рівні, на якому я повинен грати. Поляки були заряджені і ми програли в тому, що ми не були так підготовлені ментально, як суперник".

Нагадаємо, що на Євробаскеті-2022 збірна України дійшла до 1/8 фіналу, де поступилася Польщі з рахунком 86:94. За підсумками турніру українська команда посіла дванадцяте місце.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK