Україна поступилася Туреччині та посіла друге місце у групі прекваліфікації Олімпіади-2024

Команда Віталія Степановського не змогла вирвати перший рядок квартету.
2023 г., 15 серпня, 21:58
Туреччина - Україна / ФБУ
Туреччина - Україна / ФБУ

У вівторок, 15 серпня, у Стамбулі відбувся третій матч групи С прекваліфікації Олімпіади-2024, у якому зустрілися збірні України та Туреччини.

Обидві команди ще за підсумками другого туру гарантували собі місце в плей-оф, а тому цей матч визначав лише те, хто займе перше місце квартету, а хто - друге.

Українська збірна не могла розраховувати на В'ячеслава Петрова, який травмував гомілкостоп у першому матчі проти Болгарії.

Перша чверть пройшла дуже рівно, збірні набрали по 25 очок. Але на велику перерву "жовто-сині" пішли при відставанні у 8 балів, що дуже ускладнило завдання перемогти у матчі.

На жаль, третя 10-хвилинка пройшла в такому самому стилі (ще +7 для турків), а тому питання про переможця практично було закрито.

І незважаючи на те, що українська збірна зуміла зробити ривок на старті четвертої чверті, це ніяк не допомогло довести справу хоча б до клатчу – збірна Туреччини здобула перемогу, відправивши Україну до плей-оф із другого місця.

Найкращим гравцем зустрічі став турецький представник НБА Алперен Шенгюн (30 очок, 5 підбирань). У "жовто-синіх" найрезультативнішим гравцем був Олександр Мішула (14 очок).

Туреччина - Україна 85:72 (25:25, 24:16, 21:14, 15:17)

Туреччина: Шенгюн (30 + 5 підбирань), Сіпахі (11 + 6 передач), Юртсевен (11 + 15 підбирань), Коркмаз (9), Улубай (8 + 3 підбирання), Бітім (8), Хазер (4 + 4 передачі), Шанлі (2), Османі (2).

Україна: Мішула (14), Кравцов (10 + 6 підбирань), Бобров (9 + 6 підбирань), Войналович (9), Ковляр (9 + 5 підбирань + 5 передач), Зотов (8), , Крутоус (7 + 6 передач), Пустовий (6).

Таким чином, у плей-оф збірна України зустрінеться з переможцем групи D, яким з великою ймовірністю стане збірна Хорватії.

Матчі цього квартету пройдуть у середу, 16 серпня: хорвати зіграють із Нідерландами, а Бельгія зустрінеться зі Швецією.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK