Гравець збірної України: Спортсмени мають нагадувати всьому світу, що у нас триває війна

Денис Лукашов закликає всіх українських спортсменів продовжувати говорити про війну, розв'язану на території нашої країни.
2023 г., 5 вересня, 16:46
Денис Лукашов / ФБУ/fbu.ua
Денис Лукашов / ФБУ/fbu.ua

Нещодавно розігруючий збірної України Денис Лукашов провів благодійний аукціон, кошти з якого пішли на допомогу його родичу, який у складі 56-ї окремої бригади ЗСУ захищає Україну від російських окупантів.

В інтерв'ю пресслужбі ФБУ він розповів про причини аукціону – його родичу були потрібні патрони, якому їх не видавали.

"На початку цього року один із членів моєї сім'ї і хрещений батько моєї доньки пішов захищати свободу і незалежність України. Хочу зазначити, що він народився в росії і вся сім'я у нього росіяни, але свого часу вони мали переїхати і обрали Україну".

"А тепер зі зброєю в руках він воює проти росіян у місті Бахмут. Раніше він мав спеціальну підготовку і досвід служби в силових структурах".

Джерело: ФБУ/fbu.ua

Читайте також: Гравець збірної Сербії втратив нирку через удар суперника під час ЧС-2023

"На початку липня мені зателефонувала дружина і розповіла, що моєму родичу банально не видають набої, і їх не вистачає не те щоб для тренувань, а й навіть для завдання. Я був наляканий і терміново перевів гроші, щоб хоч чимось допомогти".

"Пізніше зв'язався з кумом, і він мені пояснив, що йому подарували хорошу американську гвинтівку, але патрони на неї не передбачені фінансуванням. Один патрон коштує близько 300 грн. Він надіслав відео, де він їх робить сам у перервах між завданнями з куплених заздалегідь куль та пороху за особисті гроші та гроші товаришів по службі".

Він також розповів про важливість того, щоб спортсмени продовжували говорити про війну, що триває.

"Я вважаю кожен з українців — не важливо спортсмен чи представник будь-якої іншої сфери — має намагатися допомагати, чим може. Хтось фінансово, хтось фізично, хтось інформаційно. Хто мене знає, я не медійна особистість і не люблю соцмережі, тому для мене складніше звертати увагу, але я знаю, що багато відомих українських спортсменів активно займаються різними зборами і фондами".

"Але, тим не менш, зі свого боку я роблю все необхідне. Виступаючи у Франції, я брав участь у зустрічах з нашими співвітчизниками, в Ризі кілька разів допомагав фізично в центрах біженців. Виходи з прапорами перед початком ігор — все це все привертає увагу людей".

Джерело: ФБУ/fbu.ua

"Тому спортсмени, особливо ті, які виступають за кордоном, мають нагадувати всьому світові, що в Україні війна, і що на нашій землі продовжують гинути люди, не тільки військові, а й мирні жителі, серед яких діти. А ми своїми результатами маємо показувати, що ми гідні жити в незалежній і суверенній країні, і нам є, чим пишатися".

Зазначимо, що Денис Лукашов не зміг допомогти збірній України під час матчів прекваліфікації Олімпіади-2024 через травму.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK