Німеччина у фіналі здолала Сербію і стала чемпіоном світу-2023

Німецька збірна виграла всі свої матчі на турнірі та заслужено виборола золоті медалі.
2023 г., 10 вересня, 17:50
Збірна Німеччини / Getty Images
Збірна Німеччини / Getty Images

У неділю, 10 вересня, у Пасай (Філіппіни) відбувся головний матч усього чемпіонату світу з баскетболу - фінальний поєдинок, у якому зустрілися збірні Німеччини та Сербії.

Сербська команда, яка без свого найкращого гравця в особі Ніколи Йокича зуміла дійти до фіналу, активніше і успішніше провела першу чверть, перекидавши свого опонента і вигравши її 26:23.

У другій десятихвилинці гра була вже рівніша: то одна, то інша команда виходила вперед, лідерство передавалося чи не після кожного володіння. І в результаті на велику перерву Німеччина та Сербія пішли за рівного рахунку 47:47.

Ключовою, як виявилося, стала третя чверть, у якій команда Светислава Пешича просто перестала влучати в кільце (21,4% реалізації з гри). Цим, звичайно, скористалися німці, вийшовши вперед на 12 очок перед заключними 10 хвилинами.

Збірна Сербії спробувала повернутися в гру, і їй це поступово вдавалося зробити, відіграваючи відставання, яке до фінальної хвилини скоротилося до +3 на користь Німеччини.

За 40 секунд до кінця за рахунку 79:75 Марко Гудурич пішов у прохід у фарбу і заробив фол, але він не зміг зробити 2+1, не влучивши в кільце. Після штрафних він зробив рахунок 79:77.

Але цього дня ніхто не міг зупинити Денніса Шредера, котрий відновив відрив.

А за 13 секунд до кінця серби спочатку не потрапили триочковий, а потім допустили втрату під час передачі. Шредер закинув два штрафні, які поставили крапку у матчі.

Німеччина зробила те, що вона не змогла зробити з Дірком Новіцкі – стала чемпіоном світу. При цьому німці пройшли весь турнір без поразок.

Німеччина - Сербія 83:77 (23+:26, 24:21, 22:10, 14:20)

Німеччина: Шредер (28), Ф. Вагнер (19 + 7 підбирань), Фойгтманн (12 + 8 підбирань), М. Вагнер (8 + 4 підбирання), Бонга (7), Обст (7), Тайс (2 + 4 підбирання).

Сербія: Аврамович (21), Богданович (17 + 5 передач), Петрушев (10 + 4 підбирання), Н. Йович (9 + 8 підбирань), Марінкович (9), Гудурич (4), С. Йович (3), Давідовац (2), Мілутінов (2 + 4 підбирання + 4 передачі).

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з усіма результатами всіх матчів чемпіонату світу з баскетболу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK