Ірвінг хоче зіграти за збірну Австралії на Олімпіаді-2028

Баскетболіст готовий представляти країну, в якій народився, на Іграх, які відбудуться в США.
10 жовтня, 21:07
Кайрі Ірвінг / Getty Images
Кайрі Ірвінг / Getty Images

Захисник Далласа Кайрі Ірвінг висловив бажання зіграти на Олімпіаді-2028 у складі збірної Австралії.

Ірвінг народився в Мельбурні, але раніше представляв на міжнародній арені збірну США, разом з якою виграв "золото" чемпіонату світу-2014 і "золото" Олімпіади в Ріо-де-Жанейро-2016.

Тепер же він сподівається, що йому вдасться виступити за країну, в якій народився.

"Я б із задоволенням зіграв за команду Австралії. Я не думаю, що на даний момент це дуже і дуже ймовірно, все залежить від того, що скаже Олімпійський комітет", - цитує гравця The Athletic.

"Але як спортсмен я народився в Австралії. Для мене це не складний перехід, але я не хочу потрапити в таку саму, я б сказав, ймовірно, пастку - я намагаюся бути дуже уважним до своїх слів. Я не хочу потрапити в пастку розчарування, коли знаю, що для мене є інші можливості".

"Я безумовно планую зіграти у 2028 році. Дай Бог. Я здоровий, так. Це точно".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Триразовий чемпіон НБА оголосив про завершення кар'єри

Під розчаруванням він має на увазі непотрапляння в заявку американської команди на Олімпіаду-2024. Він думає, що розрив відносин із Nike, спонсором збірної США, через скандал у 2022 році міг вплинути на це.

"Я маю на увазі... (пауза). Я не знаю. Не знаю. Я не можу визначити це, тому що зараз я не приділяю достатньо уваги Nike або комусь із цих хлопців. Я люблю всіх цих хлопців, але відтоді, як я пішов, між ними завжди була здорова конкуренція, і вони це знають. Я ціную це. Я просто хотів отримати шанс випробувати себе".

"Просто дайте мені шанс, тому що саме таку культуру було створено для нас тут, у збірній США, з тими, хто був тут з 2008 по 2016 рік. Я виховувався під керівництвом Кобі (Браянта), Брона (Джеймса), Джей (Джейсона) Кідда. Ці хлопці навчили мене багато чому, що означає заробляти свої "акції".

"Подумайте, скільки зірок не було в команді, коли в ній грали ці хлопці? Брон, Двейн Вейд, що виходить з лави запасних, - вони навчили мене жертвувати собою і бути самовідданим, якщо ти в команді США. І я думаю, що хлопці відмінно впоралися з цим завданням".

Нагадаємо, що під час Олімпіади-2028 Джоел Ембіід зізнався, що хотів би зіграти за рідний Камерун на Іграх-2028, які відбудуться в Лос-Анджелесі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK