Олександр Гвоздик: І Усик, і Джошуа розуміють, що перебоксувати Сашка англійцю навряд чи вдасться

Дмитро Данець поспілкувалася з іменитим українцем на тему протистояння Олександр Усик – Ентоні Джошуа.
2022 г., 12 серпня, 12:35
Олександр Гвоздик / instagram.com/alex_gvozdyk
Олександр Гвоздик / instagram.com/alex_gvozdyk

В суботу, 20 серпня, чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик проведе реванш проти Ентоні Джошуа.

Титульний поєдинок, який визначить майбутнє, не тільки боксерів, а і суперважкого дивізіону. Українець прагне захистити чемпіонські пояси, гідно представити рідну країну, а Джошуа – повернути своє ім’я, впевненість та повагу.

ISPORT перед боєм Усик – Джошуа ексклюзивно поспілкувався з колишнім чемпіоном світу Олександром Гвоздиком, який увійшов в історію України, як один із найкращих боксерів. Спортсмен дав інтерв’ю про протистояння співвітчизника та британця.

Згадуючи перший поєдинок боксерів, Гвоздик виділив феноменальну роботу Усика, який змусив опонента прийняти його правила бою.

– Олександр переміг завдяки своїм феноменальним боксерським вмінням, швидкості і насамперед завдяки тому, що змусив Джошуа грати в свою гру, за своїми правилами. На мою думку це був фантастичний перформанс з боку Олександра, та не дуже вдала, а точніше абсолютно провальна стратегія з боку Джошуа.

Український боксер провів три бої в суперважкому дивізіоні і завжди перемагав – Чазз Візерспун, Дерек Чісора та Ентоні Джошуа. Олександр переміг американця нокаутом у восьмому раунді, Чісору – одноголосним рішенням, хоч і британець сперечався щодо результату, та Джошуа – одноголосним рішенням та без шансів для Ентоні.

Завжди ми бачили різну тактику від Олександра. Гвоздик вважає, що в реванші Усик "не буде вигадувати велосипед" та покаже свої сильні сторони в більш вдосконаленій манері.

– Перемоги були різні, але зброя одна і та сама: швидкі ноги, маневреність та комбінації. Я вважаю, що саме ці якості Олександр також буде демонструвати у реванші, не бачу сенсу вигадувати велосипед. Можливо їх буде більше, тому що зараз від Джошуа усі очікують біль жорсткий пресинг, і, гадаю, Олександр також буде готовий до цього.

Три перемоги – три історії. Перед кожним боєм були ті, хто сумнівався в його можливостях виступати в суперважкій вазі. Тому вже зараз справедливо виникає питання – чи адаптувався Усик в дивізіоні? 

– На це питання можна буде дати відповідь, коли Олександр буде боксувати з кимось ще після Джошуа. З одного боку, як можна відповісти ні, коли Олександр володіє трьома поясами у цій вазі? З іншого, ми бачили лише один бій у надважкій вазі, де Олександр виглядав дуже добре і це був його останній бій проти Джошуа, у перших двох двобоях Олександр не дуже вразив. Чи він адаптувався, або це зручний суперник для нього, покаже час.

Про проблеми британця з психологію не говорив тільки лінивий, але не варто забувати про його фізичну міць. На думку Гвоздика, Усик повинен бути обережним до того, що Ентоні буде агресивним в ринзі.

– І Усик, і Джошуа, обидва розуміють що перебоксувати Сашка англійцю вдасться навряд чи. Мені здається, що Джошуа буде намагатися нав‘язати силовий бокс, та зламати Олександра, це саме те до чого Усик повинен бути готовий.

Читайте також: Відбиток на кар’єрі або нова можливість: як поразка від Руїса вплине на реванш Джошуа з Усиком

В професійній кар’єрі Джошуа дві поразки – від Енді Руїса та Олександра Усика. Після поразки від мексиканця – Ентоні повернувся та переміг, а чи зможе зробити це зараз – питання. Гвоздик думає, що британець повинен якраз по іншому боксувати з українцем, щоб перемогти.

– Чи допоможе Ентоні досвід поразки від Руїса? Складно відповісти. У реванші з Руісом – Джошуа велосипедив увесь бій, а це саме те чого йому з Усиком робити не варто, якщо він хоче перемогти. Якщо він це розуміє, то це може йому допомогти.

Перед другим боєм Усик – Джошуа українець сказав, що повномасштабна війна ніяким чином не додає йому мотивації. На думку Гвоздика, Олександр – професіонал, тому на нього це не вплине саме в ринзі.

– Олександр професіонал найвищого рівня, та я не думаю що ситуація в нашій країні сильно на нього вплине. А якщо вплине, то як додаткова мотивація.

Прогноз українця до бою іншого українця – завжди цікаво. Гвоздик впевнений, що Усик зможе захистити титули, і вдруге перемогти Джошуа.

– Олександр переможе в реванші. Зробить він це за рішенням суддів.

Нагадаємо, реванш Усик – Джошуа пройде 20 серпня у Джидді (Саудівська Аравія) на арені Super Dome.

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK