Усик переміг Джошуа в реванші та захистив чемпіонські пояси

Українець та британець показали феноменальний виступ.
2022 г., 21 серпня, 02:06
Ентоні Джошуа - Олександр Усик / Getty Images
Ентоні Джошуа - Олександр Усик / Getty Images

У суботу, 20 серпня, в Саудівській Аравії в Джідді на арені Super Dome відбувся вечір боксу від промоутерської компанії Matchroom Boxing, де головним поєдинком був довгоочікуваний реванш Усик - Джошуа.

В перших раундах боксери обмінювалися ударами, вивчали один одного та намагалися побачити те, що підготували до реваншу. Усик був швидшим на старті, проте Джошуа наголошував на потужності своїх ударів.

По-справжньому вибухнули боксери вже у третьому раунді, коли почали пробивати оборону один одного. Усику вдавалося пробити за рахунок обманних рухів, а Джошуа наголошував на потужності ударів.

У четвертому раунді Джошуа вдарив нижче за пояс Олександру, через що рефері зупинив поєдинок. Усику знадобилося кілька миттєвостей, щоб відновитися і одразу повернувся в бій, не давши Ентоні фору. Саме завдяки характеру українець зумів зробити кілька точних ударів.

У шостому раунді Ентоні вперше змусив Усика притиснутися до канатів за рахунок своїх сильних ударів. Українець вистояв до кінця, хоч і було за нього тривожним. Олександр відповів гідно вже в наступному раунді, в якому провів цілу серію ударів – більше хвилини Джошуа оборонявся, хоч збитки були невеликі.

У восьмому раунді британець почав втомлюватися, що навіть на ногах не завжди міг встояти – лише за допомогою Усика чи канатів. Боксери робили більше ударів: Усик за рахунок швидкості, а Джошуа наголошував на аперкоті, який діяв проти Олександра. Дев'ятий раунд був за Ентоні, адже йому знову вдалося українця притиснути до канатів, де довелося довго захищатися.

У чемпіонських раундах боксери поводилися розмашисто, завдавали ударів і намагалися забрати їх собі. У десятому – Усик притиснув Джошуа, але не добив. В одинадцятому боксери діяли рівно, але в чемпіонському раунді краще виглядав Олександр, хоч і Джошуа намагався завдати лаків-панчів.

Окремим рішенням суддів перемогу здобув Усик – 115:113, 113:115, 116:112.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK