Усик підтримав збірну України з боксу, якій заборонили виступати під національним прапором

Український чемпіон у надважкій вазі записав відеозвернення.
2022 г., 30 вересня, 17:15
Олександр Усик / Getty Images
Олександр Усик / Getty Images

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександр Усик відреагував на заборону збірній України з боксу виступати під національним прапором на юніорському чемпіонаті Європи.

"Хочу підтримати національну збірну України з боксу, якій заборонили виходити на чемпіонаті Європи із прапором України.

Умар (Крємльов, російський керівник IBA. - ред.), це не просто прапор. Це кольори свободи всього світу. Вам не вдасться зламати дух наших хлопців, котрі виступають на змаганнях. Можете навіть не мріяти про це.

Хлопці, ви дуже великі молодці. Те, що ви показуєте наш дух, якого дуже багато. Слава Богу за все та слава Україні", - сказав Усик у відеозверненні до Instagram.

Зазначимо, що збірну України з боксу намагалися змусити виступати на юніорському чемпіонаті Європи, що проходить в Італії, під нейтральним прапором Міжнародної боксерської асоціації (IBA), через що українські спортсмени відмовилися від участі в європейській першості.

Раніше IBA, яку очолює росіянин Умар Крємльов, призупинила діяльність Федерації боксу України, вважаючи, що українські державні органи втручаються в роботу організації.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK