Ломаченко пояснив, чому не перейшов у профі після першого олімпійського золота

Українець послухав вказівки свого батька, який наголосив на історичній цінності.
2022 г., 17 жовтня, 15:28
Василь Ломаченко
Василь Ломаченко

Колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко поділився спогадами про свою перемогу на Олімпіаді у Пекіні у 2008 році.

За словами українського спортсмена, його батько наполягав на тому, щоб він залишився в аматорах ще на один олімпійський цикл.

"Всі боксери-аматори, які хочуть стати олімпійськими чемпіонами, після завоювання золотої медалі переходять у профі. Я думаю, що всі великі чемпіони серед любителів хочуть спробувати стати чемпіонами у професіоналах. У мене також було так.

Коли я виборов першу золоту медаль Олімпіади, я вирішив перейти в профі. Але я залишився, бо таке рішення ухвалив мій батько. Він пояснив, що я маю поїхати на ще одну Олімпіаду, оскільки в Україні не було дворазового олімпійського чемпіона. Це історичний момент".

Читайте також: Ломаченко в тренувальному таборі вивісив прапори Білгород-Дністровська та України

"Я не думав про це. Я цього не розумів. Однієї медалі мені було достатньо, оскільки це була моя дитяча мрія. Я засинав і прокидався з цією мрією, жив із цією мрією. Коли я взяв золоту медаль, я був готовий до професійного боксу Але батько пояснив мені, що нам потрібно зробити це ще раз. Я сказав: "Добре, без проблем", - заявив Ломаченко в інтерв'ю YouTube-каналу ESNEWS.

Нагадаємо, український боксер у 2012 році завоював друге олімпійське золото, перемігши у фіналі представника Південної Кореї.

Раніше Василь Ломаченко назвав трійку найкращих боксерів в історії.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Василь Ломаченко

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK