Ломаченка внесли до реєстру держзрадників України

Після поширення російської пропаганди боксер потрапив до списку, який складає рух ЧЕСНО.
2023 г., 3 січня, 17:25
Василь Ломаченко / Getty Images
Василь Ломаченко / Getty Images

Колишнього чемпіона світу в трьох вагових категоріях Василя Ломаченка було включено до реєстру держзрадників України, який ведеться громадським рухом ЧЕСНО.

Підставою для внесення боксера до списку стала його публікація в Instagram відео проповіді митрополита Лонгіна, архієрея так званої УПЦ московського патріархату.

У своїй проповіді Лонгін говорить про те, що "українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви господньої та проти українського народу", що є одним із ключових наративів російської пропаганди щодо низки обшуків СБУ у приміщеннях московського патріархату. 

Читайте також: "Васю, боже тебе храни, щоб я тебе не зустрів": Стаховський відреагував на антиукраїнський пост Ломаченка

Після хвилі критики у коментарях Ломаченко зробив ще один пост із тим самим скандальним церковнослужителем.

Раніше у грудні Ломаченко також публікував фото митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки, проти якого ввела санкції РНБО. 

"Публічність накладає певні соціальні зобов'язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і шахеди", - наводить слова лідерки руху ЧЕСНО Віти Думанської офіційний сайт організації.

Зазначимо, раніше на антиукраїнські дії Василя Ломаченка також відреагував начальник штабу полку Азов Богдан Кротевич.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK