"Наш обов'язок - чистити російську агентуру": Секретар РНБО відреагував на скандальні публікації Ломаченка

Олексій Данілов висловився про поведінку боксера.
2023 г., 6 січня, 15:12
Василь Ломаченко / Getty Images
Василь Ломаченко / Getty Images

Секретар Ради національної безпеки (РНБО) України Олексій Данілов прокоментував публікації чемпіона світу в трьох вагових категоріях Василя Ломаченка.

Нещодавно боксер, незважаючи на обурення, наполегливо постив відео з митрополитом так званої УПЦ МП Лонгіном, який звинуватив Україну в тому, що вона веде війну з Богом, церквою та своїм народом.

"Якби менше згадували такі прізвища, все б взагалі йшло спокійно і тихо. Можливо, ця людина (Ломаченко) ходить до церкви. Я хочу сказати, що ми з церквою не боремося. Ми боремося з тими громадянами, які підтримують російську федерацію, які мають на сьогоднішній день 111-ю статтю - за державну зраду.

Читайте також: "Васю, боже тебе храни, щоб я тебе не зустрів": Стаховський відреагував на антиукраїнський пост Ломаченка

Ходіть, будь ласка, куди завгодно, моліться якому завгодно богу. Нам все одно, людина в рясі, в костюмі Brioni або в спортивному костюмі, але якщо він буде підтримувати росію, буде відкрито виступати з цим, у такої людини будуть клопоти з нашою країною. Це неприпустимо під час війни, і всім потрібно зрозуміти, що це наш обов'язок - чистити, чистити і чистити всю російську агентуру з наших територій.

Ще раз підкреслюю: ні з якою церквою ми не воюємо. У нас немає такого завдання – з кимось воювати. Я маю на увазі інституції, організації і так далі. Але якщо ті чи інші люди причетні до підтримки країни-агресора, мають з нею контакти, то нехай скажуть про це вголос, зберуть свої речі і відправляться на росію - що ви тоді тут робите?" - сказав Данилов у коментарі 24 каналу.

Раніше повідомлялося, що Василя Ломаченка було внесено до реєстру держзрадників України.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK