Стати наступним чемпіоном світу з України: інтерв'ю з "Українським пітбулем"

ISPORT.ua ексклюзивно поспілкувався з непереможеним українцем Олегом Довгуном, який прославляє країну в США.
2023 г., 30 березня, 10:30
Олег Довгун / instagram.com/ukrainian.pitbull
Олег Довгун / instagram.com/ukrainian.pitbull

Непереможений український боксер другої найлегшої ваги Олег Довгун (15-0, 5 КО) нещодавно зумів захистити титул Північноамериканської боксерської асоціації (NABA). 28-річний спортсмен одноголосним рішенням суддів здолав Хуана Сентено (8-7-3, 1 КО) з Нікарагуа.

Український боксер кілька років тому перебрався до США, де й уклав контракт з американським промоутером. Весь цей час Довгун прославляє Україну в боксі та за його межами.

Дмитро Данець поспілкувався з "Українським пітбулем", дізнавшись про його становлення у світовому спорті та нинішні плани на майбутнє.

- Ти почав займатися боксом із 10 років. Чому обрав цей вид спорту?

- У моєму місті (Стебник, Львівська область - прим.) великого вибору не було. Мій однокласник пішов на бокс, а я слідом за ним.

- Ти виступав в "Українських отаманах". Розкажи про свій досвід виступів за клуб?

- Я виступав за "Українських отаманів" у 2015-му році. Тоді я допомагав команді просто тренуватися, адже 2016-го року я був переможцем Кубка України і лідером збірної України. У шостому сезоні я виступав у вазі до 56 кілограм, де зумів здобути право на відбір на Олімпіаду в Ріо-де-Женейро 2016.

Досвід в "Українських отаманах" я отримав дуже великий, адже мене тренували найкращі тренери у світі.

Джерело: Instagram

- Ти у 23 роки перебрався до США, де почав співпрацювати з Майклом МакСорлі з Conn-Greb Boxing-Club. Як почалася ваша співпраця?

- Я поїхав до США, коли мені було 23 роки. Приїжджав на пару місяців, щоб подивитися, взяти участь в спарингах. Мені вдалося себе проявити і отримав пропозиції почати професійну кар'єру в США.

- Були пропозиції від українських промоутерів?

- Від українських промоутерів пропозицій не було. Моя співпраця почалася після Олімпійських ігор-2016. Тоді я думав про те, щоб залишитися до наступних Олімпійських ігор, але потім прийняв рішення перейти в професійний бокс.

фото Сергій Поліщук
фото Сергій Поліщук / Джерело: Instagram

- Які твої подальші плани після перемоги над Хуаном Сентенто?

- Це був мій другий захист. Зараз я трохи відпочину, і моя команда буде думати, що далі. Ми плануємо, щоб влітку отримати великий бій. Можливо, за основного претендента на чемпіона світу.

У нас у цілях боксувати за чемпіона світу в поточному році, адже ми високо у світових рейтингах і піднімемося ще вище після перемоги. У планах - бути наступним чемпіоном світу з України!

- На професійному рівні ти провів 15 боїв, у яких п'ять разів переміг нокаутом. У чому особливість твого стилю?

- В основному, що я маю високий рівень боксерського IQ. Я граю з суперниками і контратакую, де бачу момент для цього. У більшості випадків я бачу всі удари суперників, тож працюю на зустріч. Також я завжди рухаюся, не стою перед опонентом.

- Хто твій тренер і хто тобі допомагає в підготовці до боїв?

- Мій головний тренер - Майкл МакСорлі. У підготовці також допомагає Дерек Джіонта. Промоутерська компанія Star boxing - дуже допомагає в якості промоутера.

Джерело: Instagram

- "Український пітбуль" - чому ти обрав собі таке прізвисько?

- Коли приїхав до США, то мені сказали, що я, як пітбуль, - агресивний. Я сказав, що хочу українське прізвисько. Мій менеджер сказав, що можу бути - "Українським пітбулем". Мені дуже сподобалося, і я з першого бою маю це прізвисько. Завжди нагадую, що я українець.

- Як фанати в США ставляться до тебе, підтримують?

- Дуже велика підтримка - від американців та українців. У Пітсбурзі не було чемпіона більше десяти років, а я найближче до титулу. Коли я у головному поєдинку вечора, то завжди розпродані квитки. Я дуже ціную підтримку.

- Хто твій приклад, кумир?

- Зараз це Олександр Усик - найбільша наша гордість. Також брати Клички. Якщо розглядати не з України, то це Менні Пак'яо.

Читайте також: "Ф'юрі - куряче гі**о. Всі знали, що він зійде з поєдинку": Реакція Мережі на зрив бою з Усиком

- Який твій прогноз щодо долі бою Усик - Ф'юрі?

- Думаю, що Тайсон боїться Усика. Бій буде, але наприкінці року. Упевнений, що Усик переможе.

фото Сергій Поліщук
фото Сергій Поліщук / Джерело: Instagram

- Зараз у тебе кілька поясів. Яка твоя головна мета?

- Зараз моя мета стати чемпіоном світу за версією WBA. Також планую стати заслуженим майстром спорту України.

Олег Довгун активно допомагає українським військовим і постраждалим від повномасштабної війни з росією. Українець раніше пожертвував кілька тисяч доларів постраждалим. Примітно, що для свого останнього бою хлопець шукав наш стяг із Бахмута.

- Так, мені передали прапор з передової. Саме з ним я виходив на ринг.

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK