Обов'язковий захист, трилогія з Джошуа чи все-таки Ф'юрі: хто стане суперником Усика

ISPORT.ua розбирається в тому, з ким проведе свій наступний поєдинок український боксер.
2023 г., 29 березня, 14:15
Даніель Дюбуа і Філіп Хргович / Getty Images
Даніель Дюбуа і Філіп Хргович / Getty Images

Український чемпіон світу за версіями WBO, WBA та IBF Олександр Усик відклав свою мрію провести поєдинок за звання абсолютного чемпіона дивізіону з володарем пояса WBC Тайсоном Ф'юрі.

Сторони вели переговори кілька місяців, проте домовитися про угоду так і не зуміли. Українець погоджувався на певні умови з приводу розділу гонорару, однак подальші вимоги Тайсона змусили вийти його з угоди.

Наразі майбутнє українця гранично зрозуміле - йому потрібно проводити захист поясів, проте імениті суперники можуть втрутитися в плани Усика.

ISPORT.ua розглядає найімовірніших суперників Усика в наступному бою.

Даніель Дюбуа

З перших днів переговорів команд Усика і Ф'юрі в українця був запасний варіант - Даніель Дюбуа. Британський боксер є обов'язковим претендентом на пояс WBA, організація котра йде перша в черзі.

У своєму останньому поєдинку Дюбуа переміг південноафриканця Кевіна Лерена. Той бій видався дуже видовищним. Уже в першому раунді Даніель тричі побував у нокдауні, під час яких отримав травму коліна. Незважаючи на труднощі, він нокаутував суперника в третьому раунді, чим заслужив похвалу і захоплення.

Під час переговорів Усика і Ф'юрі промоутери боксерів називали Дюбуа, як альтернативу для українця (Френк Воррен промоутер у Тайсона і Даніеля). Після зриву титульного поєдинку Воррен залишається на ключових ролях.

Уже зараз, 29 березня, з'явилася інформація про те, що команди Усика і Дюбуа ведуть переговори. Були побоювання, що британець не зможе вийти на ринг, адже не відновився від травми. Як повідомив промоутер Даніеля, той отримав дозвіл, який вимагала WBA.

Тож, якщо нічого критичного і надприродного не трапиться, то Усик проведе обов'язковий захист із Дюбуа.

  • Імовірність бою Усик - Дюбуа: 90%.

Філіп Хргович

Другим обов'язковим претендентом для Усика є хорватський суперважковаговик Філіп Хргович. В останньому поєдинку хорват переміг досвідченого Чжан Чжілея з Китаю. Той поєдинок відкрив йому шлях до того, щоб претендувати на пояс IBF, яким володіє українець.

Промоутер Хрговича Калле Зауерланд неодноразово заявляв, що його клієнт хоче вийти в ринг з українцем. Кілька місяців тому команда хорвата навіть намагалася втрутитися в переговори Усик - Ф'юрі, щоб їхній боєць вийшов у ринг з Олександром. Однак нічого не вийшло, адже організації хотіли бачити бій за абсолютного чемпіона.

Зараз, коли поєдинку за абсолютного чемпіона не буде, то команда Філіпа знову заявила про свої домагання.

Усик, Хргович чекає на тебе, він хоче всі пояси. Він не з тих, хто ходить навкруги. Філіп давно чекав цієї можливості. Я не можу занадто багато спекулювати, але ми знаємо, що Філіп Хргович є обов'язковим претендентом по лінії IBF. Усе залежить від керівних органів, і ми лобіюємо нашого хлопця. Я думаю, що багато людей хочуть побачити бій Хрговича з Усиком.

Як ми можемо бачити, Хргович залежить від того, в якому стані буде Дюбуа. Якщо той буде готовий, а він готовий, як заявляє, то Філіпу доведеться почекати. У разі того, якщо у британця будуть проблеми, то хорват отримає шанс на титульний бій. Однак поки сильно вірити в бій Усика з претендентом по лінії IBF - не варто.

  • Імовірність бою Усик - Хргович: 30%

Джо Джойс

Один із найтоповіших боксерів суперважкої ваги, якому співають дифірамби та називають найкращим - Джо Джойс. Саме британець кидає виклики чемпіонам і готовий скористатися будь-яким моментом, щоб отримати титульний бій.

Джойс - обов'язковий претендент на пояс WBO, яким володіє Усик. Але в черговості - це тільки третє місце, адже перед ним Дюбуа і Хргович.

До того ж, у британця призначений поєдинок на 15-те квітня з Чжаном Чжілеєм із Китаю. Як би не хотів Джойс, але ймовірність його бою з Усиком зараз вкрай низька.

Кумедно, що Джойс може провести бій якраз-таки з Ф'юрі. Тайсон неодноразово заявляв про те, що хоче бій із Джо, якщо нічого не вийде з Усиком. Джойс також готовий вийти в ринг зі співвітчизником. Тож цей поєдинок набагато ближчий, ніж бій Джойса і Усика.

Я готовий вийти проти Ф'юрі. Попереду на мене чекає бій проти Чжана - це великий бій, і спочатку мені потрібно розібратися з ним. Ф'юрі говорив, що хотів битися зі мною, якщо у них з Усиком нічого не вийде. Звичайно, спочатку мені потрібно побити великого Чжілеї, але вже зараз очевидно, що наш бій із Ф'юрі буде дуже просто влаштувати. Ми ж із ним обидва працюємо з Френком Ворреном. Ф'юрі зацікавлений, я теж, публіка хоче це бачити. Чудовий в усіх відношеннях бій.

  • Імовірність бою Усик - Джойс: 10%

Ентоні Джошуа

Свої останні бої Олександр Усик провів якраз із британцем, у якого і відібрав чемпіонські пояси. Українець у першому поєдинку переміг одноголосним рішенням суддів, а в другому - роздільним.

Очікувалося, що далі Усик проведе поєдинок із Ф'юрі, а в Ентоні вже запланований бій із Джермейном Франкліном (відбудеться першого квітня). Але бій українця зірвався, а Джошуа готуватися до свого повернення.

У британця запитали про можливу трилогію з Усиком, на що той відповів згодою.

Поразками від Усика я підвів багатьох людей, тому заслуговую на ту критику, яку отримую. Я завжди покладаю на себе великі надії, але в особі Усика я отримав дійсно дуже сильного суперника. Я б однозначно насолоджувався можливістю битися з ним знову.

Незважаючи на таку відповідь, промоутер Джошуа Едді Гірн також висловив упевненість у переговорах із Тайсоном Ф'юрі. Це говорить про те, що команда Ентоні намагається схопитися за можливість провести топ-поєдинок. Яка ймовірність того, що Усик зараз проведе третій бій із Джошуа? Нульова, адже ні мотивації, ні стимулу, ні важливості такий бій зараз не несе.

  • Імовірність бою Усик - Джошуа: 1%

Деонтей Вайлдер

Американський боксер у своїй кар'єрі провів 46 боїв, з яких програв два і раз поєдинок звівся до нічиєї. Усі три невдачі були пов'язані з однією людиною - Тайсоном Ф'юрі, якому і програв свій чемпіонський пояс.

Після трилогії американцеві знадобився час, щоб повернутися і зібратися морально та психологічно. Вайлдер провів бій із фіном Робертом Хеленіусом, якого просто не помітив - нокаут у першому раунді.

Деонтей неодноразово заявляв про те, що хоче проводити бої з найкращим, куди входить Усик. Після зриву поєдинку українця і Ф'юрі - Вайлдер знову сказав, що хоче вийти в ринг з українцем.

Чи стане Усик моїм наступним суперником? Багато бійців можуть стати наступними. Боксерський бізнес чудовий тим, що в ньому відбуваються події світового масштабу. Ніхто не перебуває в безпеці. З огляду на сказане, я хочу битися з найкращими з найкращих. Подивимося, що станеться, коли я вийду на ринг.

Така неоднозначна відповідь цілком зрозуміла, адже американець зараз не стоїть у черзі на бій з Усиком. В американця немає титульного пояса, він не обов'язковий претендент, а в рейтингах не посідає найвищі місця. Тож Вайлдеру потрібно поліпшити свої показники і чекати шансу на бій з Усиком.

  • Імовірність бою Усик - Вайлдер: 1%

Тайсон Ф'юрі

Цілком можливо можна було продовжувати розглядати теорію того, що команди українця і британця все-таки домовляться просто зараз. Але, якби була надія на це, то Усик би не закривав тренувальний табір і не повертався б в Україну.

Тож ті, хто мріють побачити бій Усик - Ф'юрі, потерпіть. Чому потерпите? З тієї причини, що українець і британець можуть домовитися про бій, але вже не зараз, а наприкінці поточного року або наступного.

Точно зрозуміло, що Олександр проводитиме обов'язковий захист, а Ф'юрі, найімовірніше, вийде в ринг зі співвітчизником Джо Джойсом. Якщо чемпіони успішно пройдуть своїх наступних суперників, то спроба організувати бій за звання абсолютного чемпіона точно буде.

  • Імовірність бою Усик - Ф'юрі: 5%

Хто не став би суперником Усика, Олександр точно завершувати кар'єру не планує. Українець хоче реалізувати свою мрію - стати абсолютом у суперважкій вазі. Три пояси вже є, а четвертий доведеться трохи відкласти. Немає жодних сумнівів, що Усик битиметься за всі чотири пояси одразу, якщо до цього не оступиться. Віримо і чекаємо, що Олександр знову підніме прапор України на весь світ!

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK