Ломаченко дуже спірно програв Хейні

Боксери провели досить рівний та конкурентний бій.
2023 г., 21 травня, 07:45
Хейні і Ломаченко / Getty Images
Хейні і Ломаченко / Getty Images

В Лас-Вегасі, штат Невада, США, пройшов вечір боксу головною подією якого став бій за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі між Девіном Хейні (29-0-0,15 КО) та Василем Ломаченком (17-2, 11 КО).

В першому раунді обидва боксери придивлялися один до одного, по черзі займаючи центр рингу, але на останніх секундах уродженець Одеської області спробував провести атаку, затиснувши суперника в куті. Після першої перерви боксери продовжили в тому ж дусі. Ломаченко більше пресингував, а Хейні хотів знайти свій "той самий удар". Загалом, старт бою був дуже рівним.

Читайте також: Релігія проти скелета: Ломаченко та Хейні вийшли в ринг без пафосу

В третій трихвилинці Хейні отримав усне попередження за удар по потилиці, а потім добре влучив по Василеві, на що той моментально відповів серією ударів.

Четвертий раунд став першим, в якому ми побачили падіння, але це було падіння не після удару, а після дивної боротьби в клінчі. Рефері в рингу навіть не зрозумів, як йому на таке реагувати, просто піднявши обох спортсменів з настилу. В п'ятому раунді Ломаченко знову впав, але знову це було падіння не в результаті удару суперника. 

Джерело: Getty Images

Ломаченко гарним ударом лівою в середині шостого раунду влучив по Хейні, але той ніби й не помітив цього, відповівши своїм пострілом в кінцівці періоду. Сьомий Василь розпочав з атаки, яка змусила "ахнути" зал, але здається, ніяк не вплинула на Хейні. Девін продовжив викидати поодинокі силові удари і працювати по тулубу білгород-дністровця.

В восьмому раунді Хейні врізався плечем в тулуб Ломаченку, через що останній знову завалився на ринг. Загалом, цей раунд був не таким видовищним, як попередні. 

Та, схоже, це було затишшя перед наступним, в якому обидва боксери намагалися показати себе та наносили удари. Ломаченко працював швидко і багато, Хейні зрідка, але сильно. Але запам'ятався один з ударів Ломаченка лівою, прямо в голову супернику.

Джерело: Getty Images

Чемпіонські раунди стартували дуже цікаво. Ломаченко підняв на ноги зал, який вже бачив падіння Хейні, але американець зміг встояти на ногах і навіть практично вирівняти ситуація до гонгу. Передостання трихвилинка також розпочалась з влучного пострілу Василя, якому, зрештою, знову не вдалося розвинути свій успіх, хоча цього разу Хейні явно "загубився" і просто хотів дочекатися кінця раунду.

В останньому раунді Ломаченко йшов в атаку, в той час коли Девін намагався викидати удари на протиході. Та загалом 12-й раунд розчарував, адже фактично нічого цікавого в ньому так і не відбулося, всі спроби боксерів нанести фінальний удар були марними.

Читайте також: Ломаченко - Хейні: суддівські записки

Хоча здавалося, що Ломаченко має одержати перемогу в цьому бою, в підсумку всі три судді поєдинку віддали перемогу Хейні: 116-112, 115-113, 115-113.  

Рахунок бою Хейні - Ломаченко на думку ISPORT

  • 1 раунд: 9-10
  • 2 раунд: 18-20
  • 3 раунд: 27-30
  • 4 раунд: 37-39
  • 5 раунд: 47-48
  • 6 раунд: 57-57
  • 7 раунд: 66-67
  • 8 раунд: 75-77
  • 9 раунд: 84-87
  • 10 раунд: 93-97
  • 11 раунд: 102-107
  • 12 раунд: 111-117

Відмітимо, що в андеркарті цього бою відбувся поєдинок за звання чемпіона світу, який завершився дуже крутим нокаутом на останніх секундах 12-го раунду.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK