Найкращий вечір боксу в історії: Джошуа, Вайлдер та інші, що нас чекає 23 грудня

ISPORT детально розповідає про вечір боксу, який може стати найцікавішим за весь час.
2023 г., 28 листопада, 10:00
Кард Саудівської Аравії на 23 грудня
Кард Саудівської Аравії на 23 грудня

У суботу, 23 грудня, пройде грандіозне боксерське шоу. Відбудеться воно у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді. Спочатку саме цього дня мали битися володар титулів WBA, WBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик та чемпіон за версією WBC Тайсон Ф'юрі, але їхній поєдинок було перенесено.

Тим не менш, тепер у цю дату пройде така кількість цікавих боїв, що можливо це буде навіть цікавіше за мегафайт Усик - Ф'юрі! ISPORT розповість про них докладніше.

Філіп Хргович - Марк Де Морі

  • Дивізіон: суперважковаговики

31-річний хорват дуже хоче битися за чемпіонський титул в надважкій вазі і він є обов'язковим претендентом на пояс Олександра Усика (IBF). Тим не менше, наразі Філіпу треба задовольнятися тільки ось такими прохідними поєдинками на крутих івентах. 

В минулому році Хрговіч переміг Чжана Чжилея, а зараз буде не просто в андеркарді якогось крутого поєдинку, він взагалі буде битися на початку вечора.

Звісно, пов'язано це також і з суперником - 41-річним Марком Де Морі. Цей австралієць хоч і має в своєму послужному списку 2 поразки на 41 перемогу (36 нокаутом), але востаннє боксував проти когось, у кого перемог набагато більше ніж поразок, аж у 2016 році. І був то поєдинок проти Девіда Хея, в якому Де Морі впав уже в першому раунді.

Франк Санчес - Джуніор Фа

  • Дивізіон: суперважковаговики

Непереможний кубинець Франк Санчес проти 34-річного Джуніора Фа, який після конкурентного бою з Джозефом Паркером програв нокаутом в першому ж раунді 43-річному австралійцю Лукасу Брауну і тепер хоче реабілітуватися.

Санчес же присутній в ТОП-15 рейтингу всіх чотирьох поясів, а в WBO взагалі посідає третю сходинку. Цей поєдинок може наблизити його до насправді великих боїв.

Арсланбек Махмудов - Агіт Кабаєль

  • Дивізіон: суперважковаговики

Два непереможні боксери, для яких цей вечір боксу - це шанс заявити про себе на весь світ і виграти для себе квиток на якийсь великий бій. 

У німця Кабаєля в кар'єрі вже була перемога над відомим боксером - Дереком Чісорою в 2017 році, а ось спортсмен, який проживає в Канаді, може похвалитися тим, що свого часу нокаутував Маріуша Ваха та переміг Карлоса Такама.

Джей Опетая - Елліс Зорро

  • Дивізіон: крузервейт
  • Бій за  чемпіонський титул за версією IBF

Будемо відвертими, шансів у однофамільця вигаданого персонажа книг та фільмів дуже і дуже мало. 
Опетая минулого року переміг Майріса Брієдіса, а всього півтора місяці тому нокаутував іншого непереможного британця. Рівень Зорро навряд чи набагато вищий, ніж був у Джордана Томпсона, тому тут інтриги буде малувато.

Дмітрій Бівол (21-0, 11 КО) - Ліндон Артур (23-1, 16 КО)

  • Дивізіон: напівважковаговики
  • Бій за титул чемпіона світу за версією WBA

Чемпіон WBA Дмітрій Бівол проведе захист пояса, який, можливо, стане черговим кроком до об'єднавчого поєдинку проти володаря решти поясів у дивізіоні, ще одного представника росії, що виступає під канадським прапором, Артура Бетербієва, який поки зайнятий своїми обов'язковими претендентами. Небитий Бівол не виходив у ринг із листопада минулого року після впевненої перемоги за очками над Хільберто Раміресом.

Суперником чемпіона стане британець Ліндон Артур, у послужному списку якого є апсет у протистоянні з Ентоні Ярдом, але й поразка нокаутом від нього в реванші, яка поки що залишається єдиною в кар'єрі. До майбутнього поєдинку британський боєць підходить із серією з чотирьох перемог, остання з яких була достроковою у вересні цього року.

Даніель Дюбуа (19-2, 18 КО) - Джаррелл Міллер (26-0-1, 22 КО)

  • Дивізіон: суперважковаговики

Остання жертва Олександра Усика, колишній претендент на титул WBA Даніель Дюбуа вперше вийде в ринг після провальної спроби стати чемпіоном. Після скандального удару нижче пояса та підсумкової поразки нокаутом у протистоянні з українцем британський боксер спробує розпочати повернення на колишні позиції, але й суперник у нього буде не з простих.

Дюбуа має побитися з Джарреллом Міллером. Американець досі небитий, але за ним тягнеться шлейф з допінгових скандалів, через що свого часу він зірвав свій титульний поєдинок з Ентоні Джошуа. Після тривалого простою Міллер повернувся трьома перемогами.

Ентоні Джошуа (26-3, 23 КО) - Отто Валлін (26-1, 14 KO)

  • Дивізіон: суперважковаговики

Основною подією масштабного вечора боксу в Саудівській Аравії міг стати мегафайт двох колишніх чемпіонів-суперважковаговиків Ентоні Джошуа та Деонтея Вайлдера, про який вже тривалий час говорили відкрито з обох сторін, але ніяк не могли остаточно про все домовитися. Поки ж бійцям, які втратили свої титули, доведеться розділити не ринг, а співголовні поєдинки боксерського шоу. Плани, очевидно, залишаються незмінними, і негласна згода на бій, схоже, існує з боку обох бійців, а очна сутичка відбудеться вже наступного року.

Джошуа останнім часом намагався бути активним і наполягав на трьох поєдинках за рік, щоб поступово почати прокладати собі шлях до повернення після двох поспіль поразок від Усика. Британець здолав Джермейна Франкліна та заміну Ділліану Вайту в особі Геленіуса, а тепер повинен буде прийняти бій від непростого опонента - Отто Валліна, який має лише одну поразку, проте від Ф'юрі.

Деонтей Вайлдер (43-2-1, 42 КО) - Джозеф Паркер (33-3, 23 KO)

  • Дивізіон: суперважковаговики

Вайлдеру, який повернувся після поразки в шаленій трилогії з Тайсоном Ф'юрі блискавичною перемогою над Робертом Геленіусом, протистоятиме ще один ексчемпіон - колишній володар пояса WBO Джозеф Паркер із Нової Зеландії.

Що ж, Джошуа та Вайлдеру доведеться подолати ще по одній перешкоді на шляху до очного протистояння, але майбутні поєдинки, можливо, хоч і розглядаються як проміжні, не будуть прохідними.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK