Тайсон отримав серйозне попередження від лікаря після згоди на бій із Джейком Полом

Поєднання віку, алкоголізму та отриманих ударів можуть спричинити великі проблеми і навіть смерть.
17 березня, 22:26
Майк Тайсон / Getty Images
Майк Тайсон / Getty Images

Майк Тайсон проведе бій проти Джейка Пола і це може коштувати надто багато для легенди боксу.

У статті для The Conversation старший викладач медицини Університету Англії Раскін Стівен Х'юз наголосив на потенційно смертельних травмах, які Тайсон може отримати в бою з Полом.

Враховуючи вік 57 років) і проблеми з алкоголем у минулому, "Залізний Майк" ризикує отримати субдуральну гематому, яка є розривом вен головного мозку.

"У людей похилого віку мозок має тенденцію втрачати об'єм", - цитує Х'юза talkSPORT. "Це подовжує сполучні вени і робить їх більш уразливими до розриву".

"Кровотеча з розірваних вен викликає скупчення крові, яке тисне на мозок. Це викликає сплутаність свідомості, втрату свідомості, неврологічну інвалідність і, у деяких випадках, смерть".

"Відомо, що алкоголізм прискорює скорочення мозку і схоже, що Тайсон має це як минулий фактор ризику".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Майк Тайсон: Я почав шлях Джейка Пола в боксі і планую його закінчити

Х'юз не забув нагадати і про кілька серцевих захворювань, які можуть бути спричинені підвищеними навантаженнями для повернення в ринг.

"У середньому віці збільшується ймовірність серцевих захворювань, таких як аритмія (нерегулярне серцебиття), стенокардія (зниження притоку крові до серцевих м'язів) та інфаркт міокарда (серцевий напад)".

"Підтримка фізичної форми захищає від серцево-судинних захворювань, і режим тренувань Тайсона принесе йому велику користь. Однак спокуса перестаратися в тренажерному залі завжди є".

Джерело: Getty Images

"Надмірні фізичні навантаження можуть призвести до серцевого фіброзу (рубцювання серцевих м'язів), що згодом може призвести до серцевої недостатності, а іноді і раптової смерті".

"Коронарний атеросклероз (звуження серцевих артерій) часто трапляється в середньому віці навіть у зовні здорових людей. Однак це може призвести до раптової смерті під час тренування".

"Хоча регулярні фізичні вправи знижують цей ризик, пристрасть до кокаїну значно підвищує його - і, як відомо, Тайсон вживав цей наркотик у минулому".

Незважаючи на всі ризики, Майк Тайсон сповнений рішучості нокаутувати Джейка Пола під час їхнього поєдинку, який відбудеться 20 липня.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Майк Тайсон Джейк Пол

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK