Сергій Богачук. Шлях до бою за звання чемпіона

ISPORT розповідає про українського боксера, який може стати чемпіоном світу.
30 березня, 11:30
Сергій Богачук / Boxing Scene
Сергій Богачук / Boxing Scene

Уродженець Вінниці Сергій Богачук в ніч з 30 на 31 березня може стати тимчасовим чемпіоном світу в першій середній вазі за версією WBC.

Хто такий El Flaco і який він пройшов шлях до чемпіонського бою розкаже ISPORT.

Аматорська кар'єра

Сергій почав займатися боксом із дитинства, адже мріяв бути спортсменом, щоб захистити себе. Першим тренером був Віталій Миколайович Хрусталь, який тренував дітей у школі. Прозаймався з ним близько трьох років, а потім Хрусталь пішов із боксу.

Тренером Богачука далі став Микола Маньковський. Під його керівництвом він поїхав на чемпіонат України серед юніорів, де став п'ятим. Через рік Сергій виграв чемпіонат України серед молоді у Львові. 

"Це були одні з найважливіших змагань у моєму житті. Будучи першорозрядником я до фіналу провів п'ять боїв, у яких пройшов чотирьох майстрів спорту. У фіналі я переміг тодішнього чемпіона Європи львів'янина Івана Романова. На тому чемпіонаті я виконав норматив і став майстром спорту. Відтоді все потроху й закрутилося".

За любительську кар'єру він провів 31 поєдинок, у яких 21 раз переміг і 10 разів програв.

Серед досягнень варто відзначити, що він ставав чемпіоном України серед молоді, дворазовим чемпіоном України до 22 років. У 2015 році став срібним призером 
на чемпіонаті України серед дорослих у вазі до 69 кг.

Українські отамани

У 2015-2016 роках він виступав у напівпрофесійній лізі Всесвітня серія боксу, де виступав за команду Українські отамани. 

За словами спортсмена, він замінив співвітчизника і опинився в команді.

"Хтось травмувався, а інший боксер тільки проводив бій і не міг поїхати, тому взяли мене. Десь за тиждень-два зателефонували і запропонували боксувати. Я завжди був у формі, бо постійно тренувався в залі, тож погодився".

У першому поєдинку він програв Гектору Рейєсу з Мексики. Його похвалили, адже вважали, що українця засудили.

На наступний сезон його вже включили до складу Українських отаманів. Найбільш значуща перемога була над чемпіоном світу та олімпійським чемпіоном кубинцем Роніелем Сотолонго.

"Ніхто не хотів з ним боксувати. Якщо чесно, на мене не сподівалися і ставили просто відбоксувати. Ніхто не думав не те, що я б міг виграти, а взагалі, що протримаюся п'ять раундів. Після того бою все пішло по висхідній. Саме той бій, на мою думку, дав суттєвий поштовх у моїй подальшій професійній кар'єрі".

Професійна кар'єра

Богачук провалився у відборі на Олімпіаду, тож одразу прийняв рішення перейти в професіонали. Українець заявив, що на найвищому рівні зовсім інші умови і вимоги, ніж в аматорах.

"У професіоналах якщо щось запоров, то відповідаєш за це сам. Наприклад, якщо не вліз у вагу, то тебе штрафують і ти платиш із власної кишені. На цьому рівні вже не можна припускатися помилок. У професіоналах набагато складніше".

У професіоналах він провів 24 поєдинки - 23 перемоги (усі достроково) та одна поразка. Суперником, який зміг перемогти Сергія, став Брендон Адамс - перемога технічним нокаутом.

"Я відчув, що він майже зломлений. Трохи поспішив. Ще, думаю, зіграло те, що в мене всі перемоги були достроковими. І я почав накручувати себе: "Потрібен нокаут! Зараз я його дістану". Я "ломанувся" на нього і пропустив. Що ще цікаво. У той момент у мене не було такого досвіду. Якби він був, я б міг прямо на коліно присісти або в клінч увійти. А так, я пропустив і став задкувати. Тому все так і вийшло".

Історія з прізвиськом - El Flaco

Богачук отримав це прізвисько через свою вагу.

"Я важив 66,7 кг зі своїм зростом 183 сантиметри. Як тільки приїхав, то Санчес одразу запитав, чи буду я боксувати в категорії до 74 кг. Я йому розповів скільки важу і що це нормальна для мене вага, хоча він дуже здивувався. 

Потім він запитав, чи маю я якесь прізвисько. Нічого такого не було, і Санчес або Головкін назвали мене "El Flaco". Так воно до мене і приклеїлося. Ну "El Flaco", ну "худий" - я і зараз не дуже великий. Сильно про це не замислювався - нехай буде".

У титульному бою суперником Богачука буде мексиканець Браян Мендоса. Початок бою орієнтовно о 02:00 за Києвом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Сергій Богачук

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK