Усик здолав Ф'юрі і став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі

Українець переміг роздільним рішенням суддів, створивши справжню історію.
19 травня, 02:40
Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі / Getty Images
Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі / Getty Images

У ніч на неділю, 19 травня, в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії, відбувся вечір боксу, головною подією якого став бій за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі.

У поєдинку за престижний титул зійшлися чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF Олександр Усик (21-0, 14 КО) та володар титулу WBC Тайсон Ф'юрі (34-0-1, 24 КО).

Українець знову порадував фанатів убранням, у якому він вийшов у ринг. Цього разу Олександр вбрався у гетьмана. А ось його суперник розчарував. З якоїсь причини Ф'юрі вирішив нічого не вигадувати і вийти, як на звичайний бій.

Спочатку могло здатися, що перший раунд традиційно пройде як розвідка. Але в якийсь момент обидва боксери активізувалися та провели непогані комбінації.

Ф'юрі, до речі, відразу ж відзначився своїми акторськими здібностями, намагаючись роздратувати Олександра, який, слід зазначити, не став жертвою провокацій. Натомість він відповідав точними ударами.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

У третьому раунді Ф'юрі почав користуватися клінчами, але й тут Усік знаходив шлях через захист британця.

До четвертого раунду тактика "Циганського короля" не змінилася: тікати від суперника, ловити на підході та… постійно посміхатися. Здавалося, що він не сприймає Усика серйозно.

Джерело: Getty Images

У п'ятому раунді Ф'юрі став активнішим, постійно вицілюючи корпус Олександра. І в нього це виходило – на жаль, у цей момент українцю було справді важко.

Але далі стало навіть гірше. Усик "зловив" два аперкоти, після чого Ф'юрі додав кілька джебів. Олександр виглядав тяжко, у його переміщеннях не було звичної легкості.

Джерело: Getty Images

Раунд під номером сім пройшов більш рівно. Тайсон знову завдав аперкоту, але й Олександр передав йому "привіт". Під кінець раунду він пішов в атаку та непогано зарядив британцю.

В середині восьмого раунду Ф'юрі добре отримав по обличчю, пропустивши два сильні удари. Відчувши небезпеку, Тайсон пішов у клінч. Олександр, відчувши кров суперника, кинувся атакувати ще більше. У результаті після гонгу обличчя Ф'юрі було в крові через розбитий нос.

Дев'ятий раунд вийшов дуже класним у виконанні Усика. Він продовжив наносити каліцтва опоненту, після чого Ф'юрі поплив: Олександр завдав удару за ударом, ноги британця пішли в танець - у поєдинку було зафіксовано перший нокдаун. Жаль, але суддя, канати і гонг врятували Тайсона.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Ф'юрі намагався втекти від Усика, але українець не відпускав суперника, затискаючи його біля канатів. Тепер уже в Олександра з'явилася можливість трохи потанцювати. Причому буквально.

Від колишньої активності Ф'юрі не залишилося й сліду. Не дарма йому в кутку сказали протриматися шість хвилин.

Олександр у свою чергу йшов заробляти очки та перемогу – як же таким не скористатися, якщо суперник дозволяє?

Джерело: Getty Images

Фінальний раунд розпочався з... так, знову клінч від британця. Але незабаром Усик провів свою атаку. За хвилину до кінця українець завдав правого хуку, після чого він знову влучив, затиснувши суперника в кутку. Поєдинок завершився у клінчі.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Долю поєдинку та історичної події вирішували судді, від яких можна було очікувати все, що завгодно.

І в результаті роздільним рішенням суддів (115:112, 114:113, 113:114) переміг та абсолютним чемпіоном світу став Олександр Усик.

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з результатами всіх боїв карду минулого вечора боксу в Саудівській Аравії.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK