"Докладемо всіх зусиль": Усик запевнив, що спробує зберегти бокс на Олімпіаді

Колишній абсолютний чемпіон суперважкої ваги прагне відстоювати інтереси свого виду спорту.
10 серпня, 13:54
Олександр Усик / Getty Images
Олександр Усик / Getty Images

Колишній абсолютний чемпіон суперважкого дивізіону, а нині володар титулів WBC, WBA та WBO Олександр Усик пообіцяв, що спробує зберегти бокс на Олімпіаді.

Уславлений український спортсмен заявив, що у нього та команди Ready to Fight є план, як допомогти залишити бокс у програмі Ігор-2028 у Лос-Анджелесі.

Читайте також: Усик коротко й традиційно відреагував на золото Хижняка на Олімпіаді-2024

"Бокс буде, ми докладемо для цього всіх зусиль. Команда Ready to Fight докладе всіх зусиль, щоб у Лос-Анджелесі бокс був. Максимальне завдання команди Ready to Fight і моє - зробити чистий олімпійський бокс, щоб там не було жодних корупційних схем, які були в IBA.

Моя команда має рецепт цього. Якщо Національний олімпійський комітет побажає співпрацювати, ми залучимося для того, щоб допомогти НОК. Наше завдання лише таке, ми працюємо на бокс.

Має бути прозора схема жеребкування. Зрозуміло, що треба розводити лідерів - це перший номер, другий, чемпіон світу. Треба розводити перший і другий номери, щоб вони не потрапили один на одного в першому поєдинку. Це світова схема - сильні команди розводять до фіналу, наприклад. Максимально чесне суддівство. Це аж, бляха, емоційно.

Це багато років займає, і ми маємо не так багато часу. У нас пів року - і вже розпочинається новий олімпійський цикл. По п'ять, по шість, по десять років такі кампанії будуються. Але ми готові допомогти. У нас є продукт, який ми знаємо, що він працює. У нас у Ready to Fight ми знаходимо всіх спаринг-партнерів. Ми вже допомагаємо боксерам. Якщо їх зацікавить, ми готові. Ми не набиваємось. У нас є рецепт, хочете - ми вам можемо його дати", - сказав Усик у коментарі Mail Sport Boxing.

Нагадаємо, на ISPORT доступний розклад і результати виступів українських боксерів на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK