Палкін: Спорт у Росії - важливий інструмент державної пропаганди

Генеральний директор Шахтаря висловився про апеляцію держави-окупанта на усунення від міжнародних турнірів футбольної збірної.
2022 г., 4 липня, 18:15
Сергій Палкін / shakhtar.com
Сергій Палкін / shakhtar.com

Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін поділився думками про рішення РФ подати апеляцію до спортивного арбітражного суду (CAS) на рішення усунути від участі у міжнародних турнірах їхньої футбольної збірної.

За словами функціонера, країна-терорист не повинна досягти успіху, бо спорт є інструментом державної пропаганди в Росії.

Читайте також: Срна и Палкин встретились с министром спорта Украины

"CAS не може підтримати російську апеляцію. Спорт у Росії та футбол зокрема, є важливим інструментом державної пропаганди, просуваючи російську політику смерті та руйнування. Безглузде вторгнення Росії та масові вбивства в Україні не мають нічого спільного з fair play, демократією та солідарністю – цінностями , що покликані просувати спорт.

Вкрай важливо, щоб суд підтримав організації з різних сфер по всьому світу у виключенні та ізоляції Росії від будь-якого "нормального існування", доки вона не припинить війну з Україною і не відмовиться від усіх окупованих українських територій", – сказав Палкін.

Варто сказати, що, за інформацією ESPN, апеляцію РФ розглянуть завтра, 5 липня.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK