На ЧС-2026 можуть відмовитись від ідеї з групами з трьох команд

Організатори не можуть визначитись із форматом.
2022 г., 2 грудня, 13:18
68-й Конгресс ФІФА / Getty Images
68-й Конгресс ФІФА / Getty Images

Організатори ЧС-2026 розглядають можливість все-таки відмовитись від формату з 16 групами по 3 команди в кожній та повернутись до класичного. В такому випадку нас очікують добре знайомі групи по чотири команди.

Наразі планується зробити ЧС з 48 командами, які будуть поділені на 16 груп по 3 збірних в кожній. Перше і друге місця в групи проходять в плей-оф. Але ця ідея не отримала великої підтримки, оскільки за такого формату в останньому турі можуть виникнути деякі проблеми. По-перше, команди можуть розіграти вигідний обом сторонам "договірняк", а по-друге, якщо одна з команд програє перші дві зустрічі, то фінальний тур просто визначить місце двох інших збірних у плей-офф.

Організатори врахували критику, та зараз йдуть обговорення щодо повернення до класичного формату, про це повідомляє The Guardian.

Видання підкреслює, що наразі серед організаторів немає загальної думки щодо групового етапу, тому рішення буде прийняте протягом декількох місяців.

Але вже немає сумнівів, що на наступному мундіалі прийме участь 48 збірних. Це збільшить загальну кількість матчів з 80 до 104. У цього рішення також є чимало супротивників, деякі аналітики вважають, що допущення більш слабких команд на турнір знизить його загальну якість та емоційність.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: чс-2026

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK