Експрезидент Юветуса: Інвестиція в Роналду виявилася занадто дорогою для клубу

Джованні Коболі Джильї висловився про рішення підписати португальця.
2022 г., 2 грудня, 20:53
Кріштіану Роналду
Кріштіану Роналду

Колишній бос туринського Ювентуса Джованні Коболі Джильї поділився думками про рішення тодішнього керівництва клубу підписати Кріштіану Роналду.

Італійський функціонер зазначив, що це рішення вплинуло на гнітючу фінансову ситуацію італійського гранда.

Судді дадуть оцінку діяльності керівників, і поки провину не доведено, презумпція невинуватості діє на всіх. Утім, Юве заплутався в низці ситуацій, проблеми почалися ще давно.

Як бачите, коли Андреа Аньєллі став президентом - це було позитивною подією, але й ризикованим кроком з огляду на відповідальність, яка лежить на його прізвищі.

Перша фаза керівництва Аньєллі була вдалою, завдяки фундаментальній допомозі Беппе Маротти команда воскресла і виграла дев'ять чемпіонств Італії поспіль, але все змінилося після приходу Роналду.

Аньєллі хотів підписати Кріштіану, тому що це принесло б величезний прибуток від маркетингу і наблизило б Ювентус до перемоги в Лізі чемпіонів. Але Маротта не погодився з цим і покинув клуб.

У результаті, виявилося, що інвестиції в Роналду були занадто дорогими. Разом з тим, Фабіо Паратічі, який наполягав на підписанні Кріштіану, втягнув "Юве" в нові інвестиції, які перевантажили баланс і поставили клуб у складне становище.

Не випадковість, що "Ювентусу" довелося залучити 700 мільйонів євро свіжого капіталу. Тим часом, траплялося ще більше помилок, як-от запрошення Мауріціо Саррі, тест на італійське громадянство Луїса Суареса чи проєкт Суперліги.

Світогляд Аньєллі сильно змінився. У нього завжди було завищене бачення майбутнього Юве - наприклад, Суперліга. Також він занадто багато брав на себе і нехтував інформуванням ради директорів. Такого не можна робити з клубом, який розміщений на біржі", - сказав Джильї.

Джильї був президентом туринського Ювентуса з 2006 по 2009 рік.

Нагадаємо, на початку цього тижня Андреа Аньєллі та Павел Недвед подали в отставку з керівних постів Ювентуса.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK