Реакція зірок світового футболу на смерть Пеле

Роналду, Мессі та інші попрощалися з королем.
2022 г., 29 грудня, 23:07
Пеле / Getty Images
Пеле / Getty Images

29 грудня у віці 82 років пішов з життя "король футболу" бразилец Пеле. Останні дні триразовий чемпіон світу провів у лікарні, намагаючись подолати страшну хворобу, але, нажаль, не зміг.

Для всього світу спорту, не тільки для футболу, це стало великою втратою, бо Пеле був одним з найвидатніших спортсменів в історії. Зібрали, як на цю сумну новину відреагували інші футбольні зірки.

В своєму Інстаграмі висловив співчуття рідним великого бразильца Кріштіану Роналду.

"Мої глибокі співчуття усій Бразилії і, зокрема, сім'ї містера Едсона Арантіса ду Насіменту. Простого "прощавай" вічному королеві Пеле буде недостатньо, щоб виразити біль, який охоплює у цей момент весь футбольний світ.

Натхнення для стільки мільйонів, зразок вчора, сьогодні, завжди. Прихильність, яку він завжди виявляв до мене, була взаємною у всіх моментах, які ми поділяли, навіть на відстані.

Він ніколи не буде забутий, і пам'ять про нього буде вічно жити в кожному з нас, любителів футболу. Спочивай з миром, король Пеле", – написав форвард збірної Португалії.

Чемпіон світу Ліонель Мессі висловився набагато лаконічніше: "Спочивай з миром, Пеле". 

Не міг залишитись в стороні і зірка сучасної збірної Бразилії Неймар, який підкреслив те, наскільки багато Пеле зробив для футболу.

""До Пеле 10 було просто числом". Колись я прочитав такі слова. Але це чудове висловлювання неповне. Я сказав би, що до Пеле футбол був просто спортом. Пеле змінив усі.

Він перетворив футбол на мистецтво та на розвагу. Він дав голос бідним, темношкірим. І що особливо важливо, він показав усім Бразилію. Статус футболу та Бразилії виріс завдяки Королю. Він пішов, та його магія залишається. Пеле вічний!" - написав Неймар в Інстаграмі.

Звісно ж, виразив свою повагу до Пеле і екс-гравець збірної Англії Гарі Лінекер, який написав красивий пост в Твіттері.

"Пеле помер. Найбожественніший із футболістів і найжиттєрадісніший з людей. Він грав у такий футбол, до якого наблизилися лише небагато обраних.

Тричі він піднімав найбажаніший золотий трофей у цій чудовій жовтій футболці. Він залишив нас, але у футболі він знайшов безсмертя. Спочивай з миром, Пеле", – написав Лінекер.

В Твіттері також відреагував на цю сумну подію і головна надія французського футболу Кіліан Мбаппе. 

"Король футболу залишив нас, але його спадщина ніколи не буде забута. Спочивай з миром, Король", – був лаконічним француз.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK