Підвал таблиці та неоднозначний виступ у кубках: Збірна України в чемпіонаті Англії

Редакція ISPORT, озброївшись футбольним симулятором FIFA 23, вирішила перевірити, як національна команда проявить себе в топ-чемпіонаті.
2023 г., 24 березня, 12:01
Україна / Getty Images
Україна / Getty Images

Напередодні матчу проти Англії редакція ISPORT задалася питанням. Як могла б виступити команда, зібрана з найкращих українських футболістів, у чемпіонаті Англії? Футбольний симулятор FIFA 23 допоміг нам на нього відповісти.

Українізували ми не Брентфорд, який прийняв "синьо-жовтих" на своїй базі, а Норвіч через схожість основної форми клубу з українською.

Збірна України проти топ-клубів АПЛ

Уже в третьому турі нашу національну команду зустріло перше серйозне випробування в особі лондонського Тоттенхема. "Шпори" відкрили рахунок на п'ятнадцятій хвилині, але на 89 Маліновський відновив паритет у рахунку і приніс "синьо-жовтим" важливу нічию.

Наступний топ-клуб чекав на нас через місяць і ним знову стала команда з Лондона. Цього разу Челсі. Із "синіми" пощастило менше, адже на голи Маунта і Стерлінга зміг відповісти лише Шапаренко. 

І завершальним акордом лондонського вояжу стала гра з Арсеналом, де ми перемогли з рахунком 2:1 завдяки голам Циганкова та Маліновського. 

Читайте також: Англія - Україна: де дивитися матч кваліфікації чемпіонату Європи 26.03.2023

Далі на нас чекав подвійний манчестерський виклик. У грі з "червоними дияволами" український колектив не встояв під натиском Антоні та Решфорда. Від "містян" збірна пропустила тричі, а відповіла голом Малиновського наприкінці зустрічі.

Ну і що стосується поєдинку проти Ліверпуля, то тут Дарвін Нуньєс і все той самий Маліновський обмінялися голами і на цьому все завершилося.

2023 рік зустрів нас ще одним поєдинком проти Ман Сіті, де ми були приймаючою стороною.  Вдома і стіни допомагають, як то кажуть, тож уже в дебюті гри Шапаренко відкрив рахунок у матчі, але потім Голланд і двічі Гріліш засмутили нашу команду і гол Циганкова наприкінці зустрічі став лише голом престижу.

Довго чекати наступного домашнього матчу проти гранда не довелося. Лише через один тур, 14 січня, ми знову зійшлися з підопічними Юргена Клоппа. Результат аналогічний. За Україну відзначилися Мудрик і Яремчук.

Наприкінці місяця ми вирушили на Емірейтс Стедіум. Господарі легко переграли нас із рахунком 4:2, забивали знову Мудрик і Яремчук. З Лондона ми могли і не їхати, адже за два тижні на нас на своєму полі чекав Тоттенгем і поразка з рахунком 3:0.

У квітні були останні матчі проти топ-клубів, а саме два поспіль матчі з МЮ і Челсі. Колектив Еріка Тен Хага переміг із рахунком 4:2, а ось із Челсі трапилася бойова нічия - 1:1. Забивали в цих матчах Маліновський, Циганков і Бєсєдін відповідно.

Читайте також: Україна - Англія: онлайн-трансляція матчу відбору на Євро-2024

Турнірна таблиця і виступ у кубках

У чемпіонаті ми показали себе не дуже впевнено і посіли лише 13 місце.

У кубку ліги нас одразу ж вибив Тоттенхем, а ось у кубку Англії ми дійшли до чвертьфіналу, де прикро поступилися МЮ з рахунком 2:1.

 

Індивідуальна статистика гравців збірної України

Попри не найкращий виступ команди в лізі все ж знайшлися ті, хто добре показав себе індивідуально. Руслан Маліновський став одним із найкращих бомбардирів АПЛ/

Буяльський непогано показав себе як асистент, посівши 6 місце в списку.

Читайте також: Україна проти Англії у FIFA 23: Несподіваний прогноз від футбольного симулятора

Трансфери топ-клубів АПЛ

Посилюватися Норвіч "натуралізованими" гравцями не став, а ось інші команди провернули низку цікавих трансферів.

Челсі посилився Мікелем Меріно, Ліверпуль підписав Джованні ді Лоренцо і Домініка Собослаї, Манчестер Сіті придбали Хосе Гая, Альфонсо Педрасу, Лукаса Васкеса, а Манчестер Юнайтед Кевіна Фолланда.  

Новачками Тоттенхема стали Джанлука Мансіні та Еміліано Мартінес і лише Арсенал нікого не підписав ні в зимове, ні в літнє трансферне вікно.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: збірна України АПЛ FIFA 23

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK