Фонсека закликав португальські клуби не вести бізнес із росіянами

Екс-тренер Шахтаря послідовно стає на бік добра.
2023 г., 13 серпня, 21:36
Пауло Фонсека / Getty Images
Пауло Фонсека / Getty Images

Екс-наставник Шахтаря, а нині тренер Лілля Паулу Фонсека відреагував на новини про те, що Брага, яку він також тренував і Бенфіка розглядають можливість продажу деяких своїх гравців до Росії.

Фахівець написав емоційний відкритий лист, у якому закликав команди зі своєї рідної країни не вести бізнес із терористами, згадавши про приклад Сассуоло, яке вже відмовилося продавати свого гравця до спартак москва.

"Протягом останнього тижня я читав, що Бенфіка і мій СК Брага розглядають можливість продажу розглядають можливість продажу Чікіньо і Тормена в російські клуби.

Бенфіка, яка взірець, від самого початку війни ратує за допомогу Україні. А моєю Брагою керують чуйні люди з величезними серцями.

Я НЕ ХОЧУ ВІРИТИ. Я відмовляюся це робити.

Два тижні тому один російський клуб намагався купити Рожеріо, лівого захисника Сассуоло. Італійський клуб відмовився вступати в переговори і заявив, що з етичних міркувань, пов'язаних із війною, він ніколи цього не зробить.З етичних міркувань, пов'язаних із війною, він ніколи не піде на це.

Я був гордий, думаючи, що "мій світ" все ще є прикладом. Я закликаю Бенфіку і мою Брагу наслідувати приклад італійського клубу.

Я знаю, що минає час, і люди у своїх домівках уже не особливо прислухаються до новин, пов'язаних із війною в Україні.  Але щодня росія продовжує вбивати людей і особливо невинних дітей, можливо, деякі з них сидять вдома під час перегляду футбольного матчу.

Одне я знаю, якщо Бенфіка і моя Брага вестимуть справи з російськими клубами, ці гроші будуть капати з кров'ю дітей, які щодня вмирають в Україні. І багато з цих дітей любили футбол", - написав Фонсека у своїх соцмережах.

Зазначимо, що Паулу очолював "Шахтар" із 2016 до 2019 року. Під час цього періоду португалець познайомився зі своєю нинішньою дружиною Катериною.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK