Жовто-сині кольори та партнер гравець збірної росії: куди перебрався Сергій Сидорчук

ISPORT розповідає про історію та поточний стан справ у Вестерло.
2023 г., 5 вересня, 20:00
Сергій Сидорчук
Сергій Сидорчук

Багаторічний лідер та капітан Динамо Сергій Сидорчук пішов на радикальний крок, кинувши собі новий кар'єрний виклик.

Український хавбек перейшов у чемпіонат Бельгії, ставши футболістом Вестерло. ISPORT розповідає про те. чим примітний новий клуб футболіста збірної України.

Історія

Офіційною датою заснування команди вважається 5 вересня 1933, але його історія дещо заплутана. Королівський клуб Вестерло мав попередника, який був заснований у 1917 році, але проіснував лише 5 років.

На момент 1933 року існували клуби Спорт Вестерло та Спортивний центр Вестерло, які об'єдналися лише у 1944 році, утворивши ту команду, яку ми знаємо зараз.

Зазначимо, що клубними кольорами Вестерло є "рідні" для Сидорчука та кожного українця жовтий та синій.

Найкращі часи команди були на стику століть. У 1997 команда виграла другий дивізіон, вперше піднявшись в еліту, в 2001 виграли Кубок і Суперкубок Бельгії, але через десять років команда вилетіла, повернувшись лише у 2022 році.

Варто сказати, що у різні сезони за команду вже виступали українці Олександр Яковенко, Олег Ящук та Сергій Омельянович.

Стадіон

Домашньою ареною Вестерло є компактний невеликий стадіон під назвою Хет Койп'є, яка вміщує трохи більше 8 тисяч осіб і може використовуватись не лише для проведення футбольних матчів.

Поруч зі стадіоном розташована база клубу з шістьма тренувальними полями, які використовуються молодіжними командами для ігор та основною командою для тренувань.

Поточний стан справ

У 2019 році до клубу прийшов турецький бізнесмен Октай Ерджан з амбітними планами. Новий власник окреслив стратегію під назвою: "Вестерло-2024".

Згідно з планами Ерджана, команда має покращити синергію між основою та молодіжними командами, зберегти високий рівень підготовки молоді, на момент 2022 року стати учасником елітного дивізіону Бельгії, і найцікавіше, за підсумками сезону-2023/24 потрапити до Єврокубків.

Минулого року Вестерло під керівництвом молодого місцевого фахівця Йонаса де Рука показав, що ця амбітна мета є цілком реалістичною, потрапивши до зони плей-офф за Лігу конференцій, але зайнявши там останнє місце та не потрапивши в третій єврокубковий турнір.

Власник не поскупився на посилення команди цього року, витративши без урахування трансферу Сидорчука 15 млн. євро, хоча зазначимо, що влітку "жовто-сині" продали свого лідера Лайла Фостера в Бернлі за 11 млн. євро.

Переважно у команду переходили молоді таланти. Найдорожчим із них став Матія Фріджан із Рієки за 5 млн євро, але були й підписання більш статусних футболістів.

На правах вільного агента до команди перейшов екс-вінгер Тоттенгема Насер Шадлі, який уже минулого сезону виступав за команду на правах оренди.

Серед інших гравців варто відзначити перебування у складі екс-захисника Роми Браяна Рейнольдса, колишнього воротаря збірної Туреччини Сінана Болата та відомого українським уболівальникам Романа Нойштедтера.

2011 року Нойштедтера "сватали" до збірної України, а сам він в інтерв'ю нашим ЗМІ заявляв, що хоче зіграти в опорній зоні з анатолієм тимощуком. Тим іронічніша подальша доля Романа. У 2016 році він став гравцем збірної росії, заявивши в коментарі для так званих медіа країни-терориста, що кількома роками раніше його неправильно зрозуміли і він зробив помилку.

Досить примітна дата, коли Вестерло оголосив про підписання Нойштедтера. Сталося це 24 лютого 2022 року - у день, коли країна, яку представляв Роман, повномасштабно напала на країну, в якій він народився (Нойштедтер - уродженець Дніпра).

Проте від обговорення складу перейдемо до справ турнірних. Сидорчук матиме важкий сезон у новій команді, адже масштабна трансферна кампанія поки себе не виправдовує.

Після 6 турів у Вестерло лише один набраний пункт та п'ять поразок. При цьому варто відзначити, що у всіх матчах нової команди українця були шанси, як мінімум на нічию, лише у грі проти Гента, який є суперником Зорі в Лізі конференцій, колектив Йонаса де Рука поступився різницею більш ніж в один м'яч.

Дебютувати за нову команду досвідчений хавбек має у п'ятницю, 15 вересня. Тоді Вестерло на своєму полі прийме опонента Шахтаря у Лізі чемпіонів та чинного чемпіона країни Антверпен.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Сергій Сидорчук Вестерло

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK