Трубін - у десятці найдорожчих гравців світу поза ТОП-5 ліг Європи

Крім воротаря Бенфіки, у звіті був згаданий ще й представник Української Прем'єр-ліги.
20 березня, 20:04
Анатолій Трубін / Getty Images
Анатолій Трубін / Getty Images

Футбольна обсерваторія CIES на своєму офіційному сайті опублікувала щотижневий пост № 456. У ньому представлені десять гравців з найвищою передбачуваною трансферною вартістю в 66 лігах світу (найважливіших за межами великої п'ятірки).

Рейтинги були складені на основі потужної статистичної моделі, що пояснює понад 80% відмінностей у цінах, що спостерігаються приблизно в 6200 трансферах, що відбулися за останнє десятиліття.

На сьомому місці із передбачуваною трансферною вартістю у розмірі 72,8 мільйона євро розташувався голкіпер Бенфіки та збірної України Анатолій Трубін.

Варто зазначити, що перші три позиції також зайняті представниками португальської Прімейри: Антоніу Сілва (Бенфіка, 114,7 мільйона), Жоау Невеш (Бенфіка, 95,5 мільйон) і Гонсало Інасіу (Спортінг, 87,4 мільйона).

Читайте також: "Поважаємо опонента, готуємося до складної гри": Ребров обговорив майбутній матч із Боснією і Герцеговиною

Найдорожчим гравцем за межами Європи вважається новачок Реала Ендрік, який виступає за Палмейрас. Його оцінили у 80,5 мільйона.

У звіті також згадується Українська Прем'єр-ліга, чиїм найціннішим гравцем названо хавбека Шахтаря Георгія Судака (52 мільйони).

Нагадаємо, що Трубін і Судаков перебувають у розташуванні збірної України, яка готується до майбутнього матчу плей-оф кваліфікації чемпіонату Європи-2024 проти збірної Боснії та Герцеговини. Ця гра відбудеться у четвер, 21 березня, і розпочнеться о 21:45 за Києвом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK