Динамо обіграло Фенербахче в неймовірному матчі і залишилось в Лізі чемпіонів

Завершився матч кваліфікації другого раунду Ліги чемпіонів УЄФА.
2022 г., 27 липня, 22:38
Фенербахче - Динамо / Getty Images
Фенербахче - Динамо / Getty Images

У середу, 27 липня, на стадіоні Шюкрю Сараджоглу в Стамбулі відбувся матч-відповідь кваліфікації Ліги чемпіонів між Фенербахче та київським Динамо. Зустріч завершилася перемогою українського колективу у додатковий час із рахунком 2:1.

Перший тайм вийшов безгольовим, але насиченим боротьбою, через що головний арбітр показав командам по три жовті картки на кожну. До того ж, через пошкодження зустріч не зміг продовжити Беньямін Вербич - замість словенця на полі з'явився Владислав Ванат.

А ось у другій 45-хвилинці все було набагато веселіше. Вже на 53-й хвилині Ісмаїл Юкшек отримав другу жовту за порушення правил проти Віталія Буяльського у центрі поля, коли українець вибігав у контратаку.

Практично відразу Віталій зумів скористатися перевагою і відкрив рахунок у матчі, забивши зблизька після передачі Кендзьори, який чудово обіграв перед цим захисника.

Після голу Динамо знову почало захищатися, що й робило протягом усього матчу. Навіть удесятьох Фенербахче не давав спокійно дихати гравцям Луческу і створював момент за моментом. Найголовніший із них стався в середині тайму, коли за фол Попова суддя поставив пенальті. Але Бущан зумів парирувати удар Енера Валенсії.

Коли вже здавалося, що Динамо зможе вистояти і вимучити цю перемогу, захисник Салаї підключився на кутовий і, в повній самоті, зумів пробити воротаря киян, перевівши матч у додатковий час.

Лише в екстра-таймах Фенербахче втомився і трохи підсів, хоча продовжував зрідка створювати небезпечні моменти, але м'ячем все ж таки більше володіли динамівці. І ось одного чудового моменту в другій 15-хвилинці молодий захисник Вівчаренко, який вийшов на заміну, вирізав простріл на іншого захисника з лави, але вже досвідченого - Караваєва. Уродженець Херсона точно пробив та приніс своїй команді перемогу.

У наступному раунді кваліфікації Динамо зіграє проти Штурму з Австрії.

Фенербахче — Динамо Київ 1:2 (перший матч — 0:0)
Голи: Салаї, 88 — Буяльський, 58, Караваєв, 114

Фенербахче: Алтай — Осаї-Семюел, Тіссеран (Лінкольн, 85), Салаї, Кадіоглу — Арао (Новак, 95) — Кахведжі (Мор, 46), Юксек, Россі — Кінг (Крешту, 63), Валенсія.

Динамо Київ: Бущан — Кендзьора (Караваєв, 91), Забарний, Попов, Дубінчак (Вівчаренко, 106) — Сидорчук (Андрієвський, 106), Шапаренко — Циганков, Буяльський, Вербич (Ванат, 38) — Бєсєдін.

Попередження: Юксек, Осаї-Семюел, Валенсія, Мор, Салаї — Циганков, Сидорчук, Дубінчак, Буяльський, Шапаренко, Попов, Гарма


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK