Ким замінити Вербіча та ще чотири питання перед матчем Динамо - Штурм

ISPORT роздумує над поєдинком кваліфікації Ліги чемпіонів між київським Динамо та австрійським Штурмом.
2022 г., 3 серпня, 11:00
Команда Мірчі Луческу зустрінеться зі Штурмом після проходу Фенербахче / Getty Images
Команда Мірчі Луческу зустрінеться зі Штурмом після проходу Фенербахче / Getty Images

В рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів Динамо Київ зустрінеться з суперником з Австрії – командою Штурм Грац.

Переможець цієї двоматчевої дуелі відправиться в останній раунд відбору, де на нього, скоріше за все, чекатиме лісабонська Бенфіка.

Перед першим протистоянням у ISPORT виникло декілька запитань, на які ми спробували знайти відповіді.

1. Ким замінити Вербіча?

Майже одразу після матчу-відповіді з Фенербахче стало відомо, що словенський легіонер Динамо Беньямін Вербіч покине команду Мірчі Луческу. Ще за пару днів він офіційно перебрався в грецький чемпіонат.

Якщо розмірковувати з холодною головою, можна абсолютно точно сказати, що Беньямін вже давно був не тим, ким він був на початку своєї кар'єри в Києві. Його форма бажала кращого і він вже не був настільки важливою персоною в команді.

Джерело: Getty Images

Але!

Тепер в Динамо немає жодного номінального лівого вінгера, який би грав важливу роль в команді. А тому, цікаве питання, як цю проблему вирішить Мірча Луческу. Варіантів тут декілька.

- випустити грати на цій позиції Дениса Антюха. Він є профільним вінгером і для нього ця позиція може вважатися рідною, але Луческу рідко використовував ексгравця Колоса.

- ще раз спробувати тут Ваната. Молодий нападник грав зліва проти Фенербахче, виходячи на заміну, але великої користі не приніс.

- відрядити туди Гармаша. Саме Денис в кінцівці другого поєдинку з турками грав лівого вінгера, але нічим не запам’ятався.

- поставити зліва Шапаренка. Микола в збірній Петракова неодноразово виконував роль такого собі інсайда – гравця, який грав чи то на фланзі, чи то ближче до центру.

- спробувати зіграти з двома фланговими захисниками, один з яких буде грати вище. Як наприклад, Дубінчак закриє позицію лівого оборонця, а Караваєв – лівого вінгера.

Який з цих варіантів обере Луческу? А  може він всіх здивує і вигадає щось взагалі не стандартне?

Джерело: Getty Images

 

2. Хто лідери Штурма?

В минулому сезоні Штурм за собою вів нападник-ветеран Якоб Янчер, але наразі він травмований. Та радіти з цього не варто, адже австрійці відкопали справжнього таланта – 19-річного данця Расмуса Хойлунда.

Височенний форвард в нинішньому сезоні забив вже чотири голи в трьох матчах. Ще в минулому році його вже почали підпускати до основи і він забивав навіть тоді. Тепер його можна вважати ключовим гравцем команди.

Ще один важливий елемент Штурму – 25-річний атакувальний півзахисник Манпріт Саркарія. Цей футболіст індійського походження лише в 23 роки став основним в віденській Аустрії, але минулого літа перебрався в Штурм. І одразу засяяв! 17 голів для півзахисника досить гарний показник, а в цьому сезоні він вже забив тричі в трьох матчах.

Роботи Сидорчуку та Забарному точно вистачатиме в цьому матчі.

Читайте також: Віцечемпіони Австрії, скромний склад і жага реваншу від Динамо: що треба знати про Штурм

3. Де подивитися матч?

Як виявилося - дуже важливе питання для багатьох фанатів. Цей поєдинок, як і матч-відповідь між Фенербахче та Динамо буде транслювати відразу два канали. Головна трансляція відбудеться на Setanta Sport, можна переглянути матч на їхньому сайті.

Також зустріч покаже телеканал 2+2, але з деякими нюансами - тут матч розпочнеться на 15 хвилин пізніше і буде транслюватися з такою ж затримкою в 15 хвилин.

4. Чи зробило Динамо висновки після матчів з Фенербахче?

Чи зробило Динамо певні висновки після Фенербахче або хоча б почало прагнути до змін, якраз можна буде побачити, споглядаючи протистояння зі Штурмом. Або ж знову основою для досягнення успіху буде переконання, що загалом вдалося зберегти усталений зіграний склад, який має дати результат.

Найгостріше, певно, наразі стоїть питання безпорадності Динамо в атаці. Зрештою, до Штурму воно не вирішиться, але й устремлінь до цього не видно. Усі чудово пам’ятають перший матч із Фенербахче, де в площину воріт "жовтих канарок" не було завдано жодного удару, а також останні два групових етапи Ліги чемпіонів - один гол на шість поєдинків у останньому. Здавалося б, були форварди, а забивати нікому. Був Фран Соль, були незрозумілі підписання Еріка Раміреса та Владислава Кулача, проте хтось виявився непотрібним, хтось не заграв, а хтось має проблеми зі здоров’ям. Владислав Супряга повернувся без ігрової практики та ще й травму отримав. У підсумку безальтернативним варіантом у атаці залишився Артем Бесєдін, що, на жаль, і смішно, і прикро. Владислав Ванат? Поки, певно, ні, так це ще й опція для лівого флангу. Знову спробувати покластися на Дениса Гармаша?

Джерело: Getty Images

Напрошуються висновки щодо організації та можливості нав’язування супернику своєї гри, адже турбує питання, чому Динамо грало нарівні з Фенербахче тоді, коли турецька команда опинилася вдесятьох? Початок другого поєдинку відбувався за тотального домінування стамбульців і катастрофічної статистики для киян. Гру певним чином вдалося вирівняти після вилучення, елементарно отримавши більше простору і вільні зони за відсутності одного виконавця в опонентів.

Залишається покладати надії практично лише на Георгія Бущана? Сподіватися, що український голкіпер регулярно демонструватиме фантастичну гру, витягуватиме "мертві" м’ячі та відбиватиме удари з одинадцятиметрової позначки. Небезпечна тактика. Навіть у нього зрештою інколи можуть траплятися невдачі, як із забитим м’ячем Фенербахче, де він невідповідним чином зіграв на виході під час подачі кутового. А якщо наступний подібний гол буде вирішальним?

Джерело: Getty Images

5. Які шанси в Динамо проти цього суперника?

Можливо багато хто зрадів, коли побачив в суперниках Динамо саме Штурм. Це не найіменитіша команда в Європі, але в той же час недооцінювати суперника точно не можна.

Тим більше, якщо Динамо не зможе щось змінити в своїй грі, то сподіватися на таку ж саму вдачу, яка була в Туреччині - це дуже не правильно. 

Коефіцієнти на перемогу Динамо в першій зустрічі в букмекерських конторах варіюються від 2 до 2,1, тоді як на Штурм дають 3,5-3,7. Виглядає так, ніби Динамо фаворит, але якщо поглянути на коефіцієнти на прохід в наступний раунд, то тут букмекери більше вірять саме в австрійців, хоча різниця мінімальна.  


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK