Динамо поступилося Бенфіці в першому матчі Ліги чемпіонів

Завершився поєдинок кваліфікації Ліги чемпіонів між Динамо та Бенфікою.
2022 г., 17 серпня, 23:49
Динамо - Бенфіка: результат матчу / Getty Images
Динамо - Бенфіка: результат матчу / Getty Images

В рамках кваліфікації Ліги чемпіонів сезону-2022/23 київське Динамо в плей-офф раунді зустрілося з лісабонською Бенфікою. Перший матч проходив в польському місті Лодзь на місцевому стадіоні.

Головний тренер Динамо Мірча Луческу не здивував з стартовим складом, йому потрібно було змінити Сергія Сидорчука, який пропускав цей матч і на його місце передбачувано вийшов Олександр Андрієвський. Також варто відмітити повернення Дениса Попова, який через травму пропускав минулий матч киян в Лізі чемпіонів.

Хід матчу

З самого початку матчу Бенфіка показал те, що всі і так очікували. Вони активно йшли вперед, використовували пресинг і не давали Динамо створювати моменти біля своїх воріт.

І дуже швидко лісабонці відкрили рахунок. Не швидка, позиційна атака, гравці з лівого флангу почали переводити м'яч на правий і в підсумку саме правий захисник наніс фінальний удар, який прошив і Шепелєва, і Бущана. 1:0.

Після цього у Бенфіки було ще декілька крутих моментів, але й Динамо могло забивати. Циганков спочатку пробив в голкіпера під кутом 45 градусів, потім бив уже з центру, але не влучив в дев'ятку.

І після цього капітан Динамо зробив те, чого ніхто від нього не чекав – Віктор віддавав передачу на Попова, але віддав на Нереса. Давид не впорався в боротьбі один на один з центральним захисником, але його підтримав Гонсалу Рамуш, який підібрав м'яча і пробив повз голкіпера.

Майже відразу Нерес міг забивати ще один гол, але з гострого кута переграти воротаря Динамо не зміг. На перерву команди пішли за рахунком 0:2.

В другому таймі особливо нічого не змінилося, у Бенфіки не було тотального контролю над м'ячем, але створювати щось біля своїх воріт вони дозволяли динамівцям дуже рідко, а при цьому й самі ходили в атаки.

В середині тайму Луческу несподівано зняв Циганкова, невже на капітана психологічно так сильно вплинула та помилка під час голу? Караває знову вийшов і мав декілька нагод, щоб забити, але цього разу Сашку не пощастило – голкіпер суперника був на висоті.

Пізніше румунський наставник навіть дозволив собі експерименти і випустив юного Царенка, для якого це був дебют. Антон не вразив, декілька разів помилився, в інших моментах програв боротьбу через недостатню фізичну міць. Але віримо, що для хлопця це стане уроком.

В останні 10 хвилин матчу обидві команди вже скоріше догравали, хоча ніби старання було видно, але до воріт вони майже не доходили. Була непогана можливість у Ваната, але м'яч відскочив від захисника не дуже зручно, а з розвороту він пробив прямо в Отаменді.

Що ж, після першого матчу у Динамо надзвичайно скрутне становище. Якщо кияни в підсумку пройдуть в груповий етап Ліги чемпіонів, це буде надзвичайним дивом.

Читайте також: Динамо - Бенфіка 0:2: відео голів та огляд матчу

Динамо – Бенфіка 0:2
Голи: Жілберто, 9, Рамуш, 37

Динамо Київ: Бущан - Кендзьора, Забарний, Попов (Сирота, 80), Дубінчак (Вівчаренко, 63) - Андрієвський, Шапаренко – Циганков (Караваєв, 63), Буяльський, Шепєлєв (Царенко, 74) – Бєсєдін (Ванат, 74).

Бенфіка: Влаходімос – Жилберто (Ба, 69), Отаменді, Морато, Грімальдо - Флорентіну, Фернандес – Нерес (Араужу, 62), Рафа Сілва (Шикінью, 84), Жоау Маріу – Рамуш (Яремчук, 62).

Попередження: Андрієвський

КЛЮЧОВІ СЛОВА: футбол Динамо Київ

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK