Битва за єврокубки: анонс на матч Селтік – Шахтар

ISPORT.ua анонсує майбутній матч "гірників" у рамках групового етапу головного клубного турніру Європи.
2022 г., 25 жовтня, 12:45
Селтік - Шахтар / Getty Images
Селтік - Шахтар / Getty Images

У вівторок, 25 жовтня відбудеться матч п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів, в якому донецький Шахтар зустрінеться з Селтіком (Шотландія).

У турнірній таблиці групи "гірники" йдуть на третьому місці, маючи п'ять очок після чотирьох турів. Шотландський колектив замикає квартет із одним балом.

Селтік - Шахтар
Вівторок, 25 жовтня, 22:00
Стадіон: Селтік Парк, Глазго (Шотландія)
Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Де дивитися матч?
Слідкувати за подіями поєдинку можна буде на ISPORT, завдяки текстової онлайн-трансляції

Останні результати команд

Донецький Шахтар іде у лідерах чемпіонату України, маючи 19 очок після семи зіграних турів. В останній грі в рамках УПЛ підопічні Ігоря Йовічевіча розгромили Колос (3:0), а авторами голів стали Мудрик (дубль) та Лукас Тейлор.

У Лізі чемпіоном Шахтар показує гідні результати: перемога над Лейпцигом (4:1), нічия з Селтіком (1:1), поразка та нічия з Реалом (1:2, 1:1).

Щодо Селтіка, то шотландський клуб одноосібно очолює турнірну таблицю країни. За перші 11 ігор "кельти" набрали 30 очок – лише одна поразка. В останньому турі Селтік у гольовій грі обіграв Гартс (4:3), що дозволило їм відірватися від Рейнджерс.

У Лізі чемпіонів шотландці показують незадовільний результат – одне очко за чотири тури – нічия із Шахтарем. В решті зустрічей колектив Ангелос Постекоглу програв – двічі від Лейпцига (1:3, 0:2) та Реала (0:3).

Кадрові новини

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч не зможе розраховувати на лідера команди – Мар'яна Шведа, який продовжує відновлюватися від травми.

У складі шотландської команди точно не зіграють Карл Старфельт та Каллум Макгрегор, які перебувають у лазареті команди. Жота – лідер Сетика, проте його участь у матчі теж під питанням, адже нещодавно він зазнав пошкодження.

Цікаві факти

  • Команди зустрічалися між собою п'ять разів – по дві перемоги у кожного та нічия, статистика голів на користь Шахтаря (7:4).
  • Селтік програв сім останніх домашніх матчів на груповому етапі Ліги чемпіонів і забив лише в одному з них;
  • Селтік в 11-й раз грає на груповій стадії Ліги чемпіонів (рекорд для Шотландії);
  • Востаннє шотландці грали на стадії групового етапу ЛЧ у сезоні-2017/18;
  • Селтік виграв три з п'яти домашніх матчів з українськими клубами, поступившись лише раз – Динамо;
  • Шахтар вшосте поспіль грає на стадії групового етапу ЛЧ (17-й раз в історії);
  • У плей-офф Ліги чемпіонів "гірники" грали лише чотири рази (ні разу за останні чотири роки);

Що чекати від гри

На думку букмекерів, явним фаворитом у цьому протистоянні є шотландський клуб.

Незважаючи на котирування, Шахтар має шанси зачепитися за очки. Нехай команда тільки починає свій шлях, проте Йовічевічу вдалося створити боєздатний колектив, який у кожній грі бореться за очки.

Селтік має феноменальну серію перемог у чемпіонаті, однак у Лізі чемпіонів провалюється. Тож останній шанс зачепитися за єврокубки – обігрувати Шахтар, який може зіграти внічию та забронювати собі місце у євровесні.

Враховуючи мотивацію команд, то на полі ми побачимо боротьбу до фінального відрізку, а до цього Селтік та Шахтар намагатимуться знайти помилки в обороні один одного. Очікуємо, що заб'ють обидві команди, а зустріч завершиться внічию.

Думка ISPORT: Нічия

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар анонс Селтік чтиво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK