Йовічевіч: Намагаємося перенести хоробрість українських воїнів на футбольне поле

Головний тренер Шахтаря прокоментував поєдинок Ліги чемпіонів проти Селтіка.
2022 г., 26 жовтня, 08:29
Ігор Йовічевіч / Getty Images
Ігор Йовічевіч / Getty Images

В рамках п'ятого туру групового раунду Ліги чемпіонів донецький Шахтар в Шотландії зустрівся з місцевим Селтіком.

"Гірникам" потрібно було не програти, щоб досягти бажаного результату - гарантувати собі єврокубкову весну.

"Коли нічия на смак, як перемога, то це дуже позитивні емоції для мене особисто як тренера і для всієї команди. Ми справді чекали важкої гри, й усі європейські команди знають, що грати тут, на Селтік Парк, перед 57 тисячами – це нелегко і для більш досвідчених команд. Однак ми настільки відважні, настільки хоробрі, що думаємо не так про наслідки, як про свої перформанси, про свою гру.

Коли команда показує, що протягом матчу може змінити темп і ритм, стати протагоністом, терпіти, контратакувати і показати водночас характер. Той характер, що показує український народ, який бореться за нашу свободу, за всіх нас. Цей результат є дуже важливим для нас. Ми сприймаємо це як великий успіх. Адже три місяці тому ніхто не вірив у нас, однак ми вірили. Ми вірили в щоденну роботу. І це просто наслідок тієї сімейної атмосфери, що ми створили. Ці хлопці – герої, справді герої", - розпочав свою прес-конференцію Ігор Йовічевіч.

Джерело: Getty Images

Головний тренер команди розповів, що для його команди представляти Україну на світовому рівні це дуже важливо і вони точно пам'ятають, заради кого це роблять.

"Це велика відповідальність, ми відчували цю підтримку українців. Ми були сфокусованими та абсолютно мотивованими на гру. Ми знаємо, що українські солдати б’ються і, на жаль, гинуть щодня. Постійно пам’ятаємо про це й намагаємося перенести їхню хоробрість на футбольне поле.

Складно описати ці емоції. Триває війна.

Ми відчували всю відповідальність та гордість за те, що представляємо Україну. Ми билися до кінця й вірили, що можемо перемогти. Це було непросто. І взагалі вся ця політична ситуація – вона важка. Але ми маємо боротися далі".

Джерело: Getty Images

Шахтар вже точно зіграє в плей-офф єврокубка, але чи буде це Ліга Європи, чи можливо Ліга чемпіонів - все вирішиться в наступному, останньому турі. Лейпціг в паралельному поєдинку обіграв Реал Мадрид і тепер "гірникам" треба обіграти "биків", щоб обійти їх в таблиці і зайняти другу сходинку.

"У Реала (в матчі з Лейпцігом, прим) не грали провідні футболісти – Модрич, Бензема, Вальверде. РБ пройшов через зміну тренера: Марко Розе змінив і схему, і стиль гри. Тож вони перебувають на досить високому рівні і точно є фаворитами в нашому протистоянні. Однак хочу сказати, що ми теж набрали обертів, почуваємося чудово, показуємо це в кожному матчі й щонайменше можемо успішно протистояти суперникові. Ми маємо нагоду перемогти.

Я щасливий, що ми вже набули статусу учасника єврокубків на весну. Це великий успіх. Проте кожен з нас має мрію, якої ніхто не може забрати, – подолати групу і йти все далі й далі. Суперник знає, як ми граємо тактично, однак не знає, що в наших душах і серцях. І те, за кого ми граємо, – це дуже важливо. Це наша сила", - завершив Йовічевіч.

Поєдинок між Шахтарем та РБ Лейпціг пройде наступного тижня - 2 листопада - і буде номінально домашнім для "гірників". Будь яка перемога виведе український клуб на друге місце в таблиці.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Ігор Йовічевіч

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK