Боруссія Дортмунд - Челсі: огляд матчу та результат гри 15.02.2023

Завершилась перша половина матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.
2023 г., 15 лютого, 23:58
Боруссія Дортмунд - Челсі / Getty Images
Боруссія Дортмунд - Челсі / Getty Images

В Дортмунді в рамках першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зустрілися дортмундська Боруссія та лондонський Челсі.

Головною інтригою для українських фанатів була участь в матчі Михайла Мудрика, якого зрештою головний тренер Грем Поттер випустив в стартовому складі.

На самому старті матчу Мудрик прийняв участь в декількох моментах Челсі, але загалом майже всі небезпечні події біля воріт Борусії проходили без участі українського футболіста. Був активним вінгер і в другому таймі, але все ж поки видно, що Михайло не адаптувався повністю.

Щодо подій самого матчу, в першому таймі команди практично не били в площину, хоча й було декілька крутих моментів у Феліша (Челсі) та Адейемі (Боруссія). По перерві у воротарів роботи було більше, особливо у Кобеля. Тривожили його як і дальніми пострілами, так і більш небезпечними ударами з близької і дальньої дистанції.

Але в момент, коли на ворота Кобеля здійснювався неймовірний тиск, рахунок відкрили саме німецькі футболісти. Адейемі після чергових вдалих дій свого захисту підхопив м'яча на своїй половині і побіг. На неймовірній швидкості він обігнав Енцо Фернандеса, а потім ще й обіграв Кепу і покотив в пусті ворота.

Котився м'яч в пусті ворота і Боруссії, але це було після сейву голкіпера і Емре Джан встиг до нього, щоб винести подалі в поле.

Кінцівка матчу проходила в суцільних атаках Челсі, а наприкінці відбулася сутичка між футболістами на полі, до яких приєдналися запасні і тренерські штаби. Після відновлення гри "пенсіонери" продовжили атакувати і на 90+5 Кобель в крутому стрибку парирував удар в дев'ятку від Енцо. На цьому поєдинок і було завершено.

Статистика матчу Боруссія Д - Челсі в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Боруссія Д - Челсі 1:0
Гол: Адеємі, 63

Очікувані голи (xG): 1,41 – 2,13
Володіння м'ячем: 51% – 49%
Удари: 14 - 19
Удари в площину: 2 - 8
Фоли: 13 - 12

Боруссія Д: Кобель - Вольф (Рієрсон, 73), Шлоттербек, Зюле, Геррейру - Джан, Озджан, Беллінґем - Брандт, Адеємі (Байно-Гіттенс, 79) - Аллер (Модест, 68)

Челсі: Аррісабалага - Джеймс, Кулібалі, Тіагу Сілва, Чілвелл (Кукурелья, 71) - Фернандес, Лофтус-Чік - Зієш, Фелікс, Мудрик (Маунт, 71) - Гаверц

Попередження: Беллінгем, Джан, Адейемі, Зюле - Джеймс, Сілва, Зієш, Маунт


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK