Челсі - Боруссія Дортмунд 2:0 огляд матчу та результат гри

Лондонський клуб виявився сильнішим за суперника за сумою двоматчевого протистояння.
2023 г., 8 березня, 00:10
Челсі / Getty Images
Челсі / Getty Images

У вівторок, 7 березня, у рамках матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Челсі на своєму полі прийме Борусію Дортмунд. У першій зустрічі німецький колектив здобув мінімальну перемогу.

Стартові хвилини матчу пройшли під диктовку господарів поля, які ринулися виправляти ситуацію. Уже на другій хвилині Рахім Стерлінг вийшов один на один, але не зумів нічого зробити з м'ячем, який забрали в нього захисники. Трохи пізніше на ударну позицію вийшов Фелікс, але з його ударом впорався Маєр. Пізніше португалець відмінно закинув на Хаверца, проте той пробив трохи неточно зі штрафного.

Суперський момент отримала Боруссія Дортмунд, яка на перших хвилинах втратила Брантда через травму. Марко Ройс пробив зі штрафного і лише Кепа у відмінному стрибку парирував удар німця.

У середині тайму трохи гра заспокоїлася, але свій момент знову отримав Челсі. Хаверц відгукнувся на передачу і пробив в один дотик, але м'яч зрадницьки влучив у штангу і вилетів за межі поля через іншу.

Останні хвилини першого тайму пройшли під тиском Челсі, що принесло результат. Спочатку Кулібалі та Фелікс могли відзначитися після штрафного, але голом все-таки відзначився Стерлінг. Англієць у штрафному суперника з другого разу влучив по м'ячу, відправивши круглого під поперечину. 

Старт другого тайму видався дуже динамічно і різко. Уже на першій хвилині Чілвелл опинився на фланзі біля штрафного суперника, звідки зробив передачу, але м'яч влучив у руку Вольфу. Арбітр після перегляду VAR поставив пенальті. Хаверц спочатку пробив у штангу, але рефері сказав перебивати, адже гравці вбігли раніше за удар. З другої спроби Кай відзначився голом, розвівши м'яч і Маєра.

Гості мали кілька шансів, щоб відзначитися голом уже за лічені хвилини. Спочатку Беллінгем із забійної позиції пробив повз ворота, а потім Вольф пробив у дальній кут, але Кепа зробив яскравий сейв.

Наприкінці зустрічі команди обмінювалися володінням м'ячем і контратаками, які результату не надавали. Німецький клуб намагався зробити навалу, але до конкретних моментів не дійшло. Таким чином, Челсі за сумою двох зустрічей вийшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Статистика матчу Челсі - Боруссія Дортмунд 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Челсі - Боруссія Дортмунд 2:0
Голи: Стерлінг, 43, Хаверц, 53 (пен.)

Володіння м'ячем: 40%-60%
Удари по воротах: 13-13
Удари в площину: 4-3
Офсайди: 5-0
Кутові: 5-3
XG: 2.07 - 0.89

Челсі — Боруссія Д 2:0 (перша гра — 0:1)
Голи: Стерлінг, 43, Хаверц, 53 (пен.)

Челсі: Аррісабалага — В. Фофана, Кулібалі, Кукурелья — Р. Джеймс, Ковачич (Пулішич, 82), Фернандес (Закарія, 87), Чілвелл — Стерлінг (Лофтус-Чік, 83), Хаверц, Феліш (Галлагер, 67).

Боруссія Д: Меєр — Вольф, Зюле, Шлоттербек, Геррейру — Джан, Езкан (Байно-Гіттенс, 63) — Брандт (Рейна, 5), Беллінгем, Ройс — Алле (Мален, 77).

Попередження: Аррісабалага, Фернандес, Чілвелл, Кукурелья — Джан, Вольф, Беллінгем


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK