Манчестер Сіті - РБ Лейпциг 7:0: огляд матчу та результат гри 14.03.2023

Ерлінг Голанд знову б'є рекорди, а Славко Вінчич приймає неоднозначні суддівські рішення.
2023 г., 15 березня, 00:02
Манчестер Сіті / Getty Images
Манчестер Сіті / Getty Images

У вівторок, 14 березня, на Етіхаді пройшла зустріч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якій Манчестер Сіті приймав у гостях РБ Лейпциг.

Багато в чому результат матчу було вирішено вже за підсумками першого тайму – настільки добре підопічні Пепа Гвардіоли пресингували опонента на його половині поля. Але передували цьому неоднозначні рішення арбітра.

На 20-й хвилині арбітр за порадою колеги на VAR пішов дивитися повтор. Все через те, що м'яч після удару Родрі зачепив (чи ні) руку Беньяміна Генріхса. На повторі було видно, що м'яч ніяк не змінив траєкторію, але Славко Вінчич все одно призначив пенальті. Ерлінг Голанд виконав вирок.

Джерело: Getty Images

Відразу після голу завдяки пресингу "містяни" змусили Яніса Блазвіха невдало вибити м'яч, який зрештою виявився у Кевіна Де Брюйне. Бельгієць на підступах до штрафного майданчика завдав удару, який влучив у перекладину, проте Голанд був першим на добиванні - 2:0.

На 34-й хвилині відбувся наступний контроверсійний момент. Едерсон вибіг із воріт, щоб вибити м'яч, проте замість нього влучив у суперника, збивши того з ніг. Але й цього разу суддя прийняв дивне рішення, нагородивши "гірчичником"... Тімо Вернера (за емоції). Едерсон же ніяк не був покараний, ще й м'яч залишився у Сіті.

Джерело: скриншот

А під завісу тайму Голанд оформив хет-трик. Рубен Діаш замкнув подачу з кутового, але м'яч після його удару влучив у штангу, після чого поскакав лінією воріт. Захисник спробував його вибити, але на шляху опинився Ерлінг.

Джерело: Getty Images

Одразу після перерви Сіті добив суперника. Спочатку Ілкай Гюндоган розбавив список авторів голів своїм прізвищем, а потім знову відзначився Голанд, який двічі вдало зіграв на добиванні. Остаточний рахунок поєдинку встановив Де Брюйне шикарним ударом з-за меж штрафного майданчика.

Джерело: Getty Images

Незважаючи на рішення арбітра, Манчестер Сіті повністю заслужив пройти далі. РБ Лейпциг був просто знищений, нічого не показавши після непоганого домашнього матчу.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Статистика матчу Манчестер Сіті - РБ Лейпциг 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті - РБ Лейпциг 7:0 (за сумою двох матчів 8:1)
Голи: Голанд, 22 (пен.), 24, 45+2, 54, 57, Гюндоган, 49, Де Брюйне, 90+2.

Володіння м'ячем: 62% - 38%
Удари: 22 - 3
Удари в площину: 15 - 1
Фоли: 10 - 7
Очікувані голи (xG): 4.27 - 0.57

Манчестер Сіті: Едерсон - Стоунз (Гомес, 63), Аканджі, Діаш, Аке - Родрі (Філліпс, 64), Бернарду Сілва, Де Брюйне, Гюндоган (Марез, 55), Гріліш (Фоден, 55) - Голанд (Альварес, 63).

РБ Лейпциг: Блазвіх - Генріхс (Клостерманн, 80), Орбан, Гвардіол, Раум - Лаймер, Кампль, Хайдара (Сімакан, 63) - Собослаї (Ольмо, 72), Вернер (Поульсен, 63), Форсберг (Андре Сілва, 63).

Попередження: Де Брюйне, Аканджі - Генріхс, Вернер.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK