Згадати все: Пента-трики Ліги чемпіонів

Редакція ISPORT ностальгує за неймовірними гольовими досягненнями у найпрестижнішому єврокубку.
2023 г., 15 березня, 14:10
Мессі проти Баєра / Getty Images
Мессі проти Баєра / Getty Images

У вівторок, 14 березня, форвард Манчестер Сіті Ерлінг Холанд зумів оформити пента-трик у ворота РБ Лейпциг (7:0) у рамках Ліги чемпіонів, тим самим ставши лише третім гравцем, якому підкорилося це досягнення у турнірі.

Зважаючи на це, редакція ISPORT вирішила нагадати своїм читачам про двох інших над-гравців, які також змогли забити п'ять голів в одному матчі Ліги чемпіонів.

Ліонель Мессі знущається з Баєра

2012-го року Барселона в 1/8 фіналу потрапила на Байєр. Перший матч завершився перемогою каталонців на виїзді з рахунком 3:1 і здавалося б, що вже все вирішено, проте один аргентинець не хотів просто прощатися з суперником.

Ліонель Мессі вийшов на матч-відповідь максимально зарядженим. Вже з 25-ї хвилини форвард почав знищувати суперника. Спочатку аргентинець перекинув голкіпера Бернда Лено, вийшовши з ним один на один, а під завісу тайму подвоїв перевагу своєї команди влучним ударом з меж штрафного майданчика.

На 49-й хвилині Лео повторив те саме, що й у моменті з першим голом, проте тепер захисник спробував завадити нашому герою оформити хет-трик, але зусилля виявилися марними.

Далі Мессі закотив м'яч у порожні ворота після невпевненої гри на виході Лено. Жирну крапку нападник поставив на 84-й хвилині ударом з-за меж штрафного майданчика.

Луїс Адріано знищив БАТЕ

Восени 2014 року форвард Шахтаря Луїс Адріано у виїзному матчі групового етапу Ліги чемпіонів проти БАТЕ поклав цілих 5 м'ячів. Бразилець записав себе в історію як другий гравець, який зумів оформити пента-трик у ЛЧ.

Перша гра команд відбулася на виїзді і там донецький клуб знатно знущався з суперника. Шахтар знищив команду із Борисова з рахунком 7:0.

Шлях Адріано до п'яти голів розпочався з реалізованого пенальті на 28-й хвилині. Після цього бразилець заніс м'яч у ворота з прострілу Шевчука, що за кілька хвилин знову повторив форвард з асиста В'ячеслава.

Вгадайте, як забив Луїс свій четвертий гол? Правильно, знову із прострілу з лівого флангу від Шевчука!  На чотирьох голах бразилець не зупинився і на 82-й хвилині реалізував 11-метровий, ставши в один ряд із Мессі.

ГОЛанд - машина для забивання

І власне найсвіжіший приклад пента-трику в Лізі чемпіонів. Норвежець Ерлінг Голанд і без того вже встиг стати знаковою особистістю в історії Ліги чемпіонів, а тепер встановив ще одне досягнення.

РБ Лейпціг дуже постраждав від форварда Ман Сіті, а якби Пеп Гвардіола (до речі, два з трьох авторів пента-тріків зробили їх під керівництвом іспанця) не замінив його за півгодини до кінця матчу, то ми б уже були свідками нового рекорду.

Що ж, цікаво, як довго ми будемо чекати наступного пента-тріку в Лізі чемпіонів? Хто його оформить? Можливо в наступному сезоні Кіліан Мбаппе?


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK