Провал Мессі, неймовірний Голанд та камбек Челсі: підсумки 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

ISPORT роздає "нагороди" і підводить підсумки першим матчам плей-офф ЛЧ.
2023 г., 16 березня, 12:30
Голанд і Мессі / Getty Images
Голанд і Мессі / Getty Images

Завершились всі 16 матчів першого раунду плей-офф Ліги чемпіонів за підсумками яких ми дізналися всіх учасників чвертьфіналів.

ISPORT згадує найцікавіші моменти протистояння всіх команд в рамках 1/8 фіналу.

Найцікавіший матч: Ліверпуль - Реал

Матч між Ліверпулем і Реалом на Енфілд Роуд у рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів став одним із найдраматичніших і найцікавіших у поточному розіграші турніру, і точно найцікавішим на цій стадії турніру. 

Мерсисайдці забили два швидкі голи за 14 хвилин, до одного з яких призвела жахлива помилка Тібо Куртуа, і здавалося, що "вершкові" навряд-чи зможуть оговтатися від такого шоку, однак, колектив Карло Анчелотті не був би самим собою, якби не перевернув гру, як робив це неодноразово в попередньому сезоні Ліги чемпіонів.

Уже до завершення першого тайму гості зрівняли рахунок завдяки дублю Вінісіуса Жуніора. Примітно, що один із двох голів бразильця був забитий також після жахливої гри у виконанні воротаря, а саме Аліссона Беккера, проте в цьому випадку своєму голкіперу "допоміг" захисник "червоних" Джо Гомез, який віддав незручну передачу на партнера по команді.

Під час перерви багато хто думав, що або це все, що ми сьогодні побачимо в плані голів на футбольному полі, або Юрген Клопп "розбудить" своїх підопічних, і вони таки здобудуть перемогу, але жоден із цих сценаріїв не втілився в життя. На ділі мадридці довели розпочате до кінця і розгромили господарів із рахунком 5:2.

Джерело: Getty Images

Найкращий перформанс: Голанд

Починаючи з матчу проти Вулверхемптона в АПЛ наприкінці січня Ерлінг Голанд не вражав результативністю на тому самому рівні, який він демонстрував на початку сезону і ця тенденція продовжилася в першому матчі проти РБ Лейпциг.

Однак, у поєдинку-відповіді Голанд компенсував усе з лишком, відзначившись одразу п'ятьма голами. Ще в першому таймі норвежець записав на свій рахунок хет-трик, а на початку другої половини зустрічі форвард остаточно поховав "биків", забивши ще двічі.

Є відчуття, що нападник міг продовжити знущатися з німецького клубу і далі, але на 62 хвилині Пеп Гвардіола поставив крапку у виставі свого підопічного, замінивши його.

Варто сказати, що на ISPORT ви можете пригадати, хто забивав пента-трик у Лізі чемпіонів, крім Голанда.

Джерело: Getty Images

Найбільші везунчики: Інтер

Навряд-чи можна сказати, що "нерроадзуррі" пройшли до наступної стадії незаслужено, проте також не можна сказати й те, що на прохід далі не заслуговував Порту.

"Дракони" виглядали далеко не блякло на Сан-Сіро і мали забивати ще там, однак, лише пропустили від Хакана Чалханоглу.

Утім, апогею везіння колективу Сімоне Індзагі сягнуло вже в гостьовому поєдинку. Там португальський колектив у кінцівці матчу навалився на ворота Андре Онана та мали одразу три шанси забити гол, однак м'яч так жодного разу не перетнув лінію воріт камерунського воротаря.

Джерело: Getty Images

Якщо ви все ще не впевнені в тому, що Інтер легко міг не пройти до наступної стадії турніру, то звернемося до мови цифр. Показник xG за сумою двох матчів: 3.34 - 2.27 на користь Порту.

Домінація туру: Наполі і Бенфіка

Погодьтеся, що Наполі і Бенфіка далеко не ті команди, які заведено вважати одними з фаворитів Ліги чемпіонів, але їхня чудова гра на груповому етапі, а також везіння під час жеребкування, дали їм змогу отримати не найсильніших суперників у першому раунді плей-офф.

Проте, ні Айнтрахт, ні Брюгге, не виглядали як хлопчики для биття, але за фактом такими і стали. Наполі не пропустив жодного разу від свого суперника і здобув дві впевнені перемоги як на виїзді так і вдома, забивши в сумі п'ять голів.

Бенфіка взагалі п'ять голів забила тільки за другий матч, при цьому і перший виграла без питань. Повна домінація, якої, найімовірніше, в наступному раунді вже не буде.

Джерело: Getty Images

Розчарування туру: ПСЖ

За підсумками минулих матчів проти Баварії і у фанатів парижан, і у нейтральних уболівальників могло виникнути риторичне запитання: Що ще потрібно цій команді, щоб домогтися успіху в Лізі чемпіонів?

Так, колективу Крістофа Галтьє трапився не найслабший суперник у цій стадії турніру, але, по-перше, вони самі в цьому винні, адже на стадії групового етапу все було в їхніх руках і нічого не заважало хоча б раз обіграти Бенфіку, а по-друге, а чи повинен клуб подібного рангу списувати свої невдачі на важкий жереб?

ПСЖ, як і Порту, не зовсім щастило з реалізацією, проте від французького клубу варто було б очікувати більш умілої гри в захисті. Так, вони не пропустили більше, ніж мали б, але й не менше, ніж мали б, як часто буває в клубах, де гра в обороні налагоджена на 100%.

Так, у першому матчі був відсутній Мбаппе, а в другому Неймар, але у ПСЖ достатня глибина лавки, щоб справлятися з травмами ключових виконавців в окремо взятих матчах. Можна поставити ще одне риторичне запитання: Чи повинен клуб, у якому грає семиразовий володар Золотого М'яча і, ймовірно, найкращий гравець в історії скаржитися на кадрові проблеми? Однак, Ліонель Мессі знову не взяв на себе лідерські якості у найважливіший момент сезону.

І це підводить нас до, мабуть, головної проблеми столичної команди - відсутності характеру. Клуби, які виробили ментальність переможця у важких умовах з легкістю можуть перевернути гру з ніг на голову. Далеко за прикладом ходити не потрібно, ми вже згадували про Реал. ПСЖ подібного робити не вміє, і невідомо, коли навчиться цього.

Джерело: Getty Images

Камбек туру: Челсі

Ця стадія турніру була небагатою на історії з розряду: "Птах Фенікс повстав із попелу", тож залишається виокремлювати, загалом-то, доволі пересічну подію.

Колектив Грема Поттера здобув перемогу з рахунком 2:0 після мінімальної поразки в гостьовому матчі і досить заслужено пройшов далі.

"Синім" трохи допомогло те, що в матчі-відповіді не зміг зіграти основний кіпер "джмелів" Грегор Кобель, але не варто применшувати заслуг Челсі, який зміг зібратися попри низку невдалих результатів у матчах внутрішнього чемпіонату.

Джерело: Getty Images

Найкращий чемпіонат: Серія А

Навряд чи перед стартом поточного розіграшу ЛЧ хтось міг сказати, що саме італійський чемпіонат дійде до цієї стадії турніру з найбільшою кількістю учасників.

Найімовірніше, багато хто очікував, що за класичним сценарієм таким чемпіонатом стане АПЛ або Ла Ліга, але з Англії залишилися Ман Сіті і Челсі, а від Іспанії в наступній стадії виступить тільки Реал, в той час, як Серія А відрядить до чвертьфіналу три клуби.

Примітно, що всі три клуби пройшли в наступну стадію в різному стилі. Наполі розніс свого опонента, Інтер "відскочив", а Мілан показав щось середнє між цими двома сценаріями. 

Подібна кількість учасників дає місцевим фанам надію на те, що когось вдасться побачити і в півфіналі, і це точно станеться, якщо ми побачимо протистояння двох італійських команд на наступній стадії, приміром, міланське дербі, а там уже буквально один крок до фіналу.

Джерело: Getty Images

Нагадаємо, щожеребкування наступної стадії відбудеться вже завтра, 17 березня.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK