Перемога Сіті, італійці кинуть виклик, Німеччина отримає кубок: хто переможе в єврокубках

ISPORT.ua пропонує ознайомитися з шансами команд на успіх у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.
2023 г., 9 травня, 08:30
Фаворити на перемогу в єврокубках / Getty Images
Фаворити на перемогу в єврокубках / Getty Images

Уже за кілька миттєвостей розпочнеться вирішальна стадія для єврокубків. У Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій залишилося по чотири команди, серед яких і є переможці турнірів.

На передостанній стадії залишилися лише найсильніші, яким залишилося зробити кілька кроків для завоювання трофея.

Зараз у єврокубках сумарно залишилося всього 12 команд, які представляють різні країни: Англія - Манчестер Сіті (ЛЧ), Вест Гем (ЛК), Іспанія - Реал Мадрид (ЛЧ), Севілья (ЛЄ), Італія - Мілан (ЛЧ), Інтер (ЛЧ), Рома (ЛЄ), Ювентус (ЛЄ), Фіорентина (ЛК), Німеччина - Баєр (ЛЄ), Нідерланди (ЛК) і Швейцарія - Базель (ЛК).

Як ми бачимо, цілих п'ять колективів з Італії, які виступають у різних турнірах. Також є чіткі фаворити з Англії та Іспанії, а також сенсація зі Швейцарії.

Суперкомп'ютер FiveThirtyEight завдяки спеціальному алгоритму вибрав фаворитів на перемогу. ISPORT пропонує ознайомитися з шансами команд на успіх.

Ліга чемпіонів

  • Реал Мадрид (Іспанія) - Манчестер Сіті (Англія)

У першому півфіналі Ліги чемпіонів зіграють двоє головних претендентів на перемогу: Реал, який має свою магію для виграшу трофею, та Манчестер Сіті з Хосепом Гвардіолою та компанією. В очному протистоянні фаворити англійці, як вдома, так і на виїзді (що дивно). Суперкомп'ютер оцінює шанси "містян" на вихід у фінал - у 66%, що практично вдвічі більше, ніж у іспанців - 34%.

  • Мілан (Італія) - Інтер (Італія)

Міланське дербі - особливо цікаве, а в рамках єврокубку - це взагалі дивно і яскраво. У дуелі головних команд Мілана фаворитом на вихід у фінал є колектив Сімоне Індзагі. Кумедно, що ігри проводяться на одному стадіоні, але в першій грі невеликим фаворитом є Мілан, а в другій - Інтер, але з великою перевагою. У підсумку ж шанси Інтера на вихід у фіналі становлять - 57%, а у Мілана - 43%.

Шанси команд на перемогу в Лізі чемпіонів:

  1. Манчестер Сіті - 50%
  2. Реал Мадрид - 22%
  3. Інтер - 16%
  4. Мілан - 12%

Примітно, що спеціальний алгоритм віддає свою перевагу саме Манчестер Сіті. У всіх трьох команд сумарний відсоток менший, ніж у англійців.

Ліга Європи

  • Рома (Італія) - Баєр (Німеччина)

Жозе Моурінью протистоятиме проти свого колишнього підопічного Хабі Алонсо, який у дебютному сезоні довів команду до ½ фіналу єврокубка. Протистояння обіцяє бути спекотним, але у двоматчевому протистоянні фаворити саме господарі. Сумарно ж шанси на вихід у фінал у Баєра - 54%, а у Роми - 46%.

  • Ювентус (Італія) - Севілья (Іспанія)

Італійський гранд переживає процес реабілітації та змін. Попри це, саме вони є фаворитом на вихід у фінал. Звісно, у Севільї свої проблеми, але магія Ліги Європи завжди їм допомагала. Комп'ютер не враховує магію, а лише логіку, тож за нею - Ювентус має проходити далі (54%), а Севілья постарається дати бій (46%).

Шанси команд на перемогу в Лізі Європи:

  1. Баєр - 32%
  2. Рома - 25%
  3. Ювентус - 24%
  4. Севілья - 19%

У Лізі Європи у команд практично рівні шанси, судячи з алгоритму. Головний претендент - Баєр, але й в інших колективів шанси непогані.

Ліга конференцій

  • Вест Гем (Англія) - АЗ (Нідерланди)

Рівні команди, але невелика перевага саме у Вест Гема. Клуб, хоч і бореться за виживання в АПЛ, але в турнірі бере участь гідно. Саме домашній поєдинок має допомогти англійцям, адже в гостях за алгоритмом шанси на всі три результати майже однакові. Сумарний відсоток на вихід у фінал у Вест Гема - 59%, а в АЗ - 41%.

  • Фіорентина (Італія) - Базель (Швейцарія)

Італійський гранд однозначний фаворит. Алгоритм із величезною перевагою вірить в успіх Фіорентини - 86%, а Базель може сподівається тільки на диво - 14%.

Шанси команд на перемогу в Лізі конференцій:

  1. Фіорентина - 47%
  2. Вест Гем - 31%
  3. АЗ - 19%
  4. Базель - 4%

Як ми бачимо, але фаворити півфіналів і визначать переможця. Можливо, АЗ або Базель здивують, але на це перспективи кращі саме у нідерландців.


Єврокубковий сезон-2022/23 скоро закінчиться, але попереду все найсоковитіше і найяскравіше. В очікуванні сенсацій і дива, а може все-таки суперкомп'ютер виявиться правий.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK