"Команда зробить усе, аби здобути результат": Степаненко - про цілі Шахтаря у Лізі чемпіонів

Донецький клуб розпочне свій шлях у турнірі матчем із Порту.
2023 г., 19 вересня, 10:50
Тарас Степаненко / ФК Шахтер Донецк
Тарас Степаненко / ФК Шахтер Донецк

Капітан Шахтаря Тарас Степаненко висловився про старт у Лізі чемпіонів, де в першому матчі групового етапу донецька команда зустрінеться з Порту.

Поєдинок відбудеться у вівторок, 19 вересня, на арені Фолькспаркштадіон у німецькому Гамбурзі та розпочнеться о 22:00 за київським часом.

"Завжди хочеться сказати, що ми виграємо всі шість матчів, вийдемо з групи і все буде супер. Але я стримано дивлюся на якісь там прогнози і намагаюся бути чесним та відвертим щодо себе та інших. Я вважаю, що в нас дуже гарна, сильна команда, новий тренер з новими вимогами до футболістів, до команди, і ми звикаємо до цих вимог. Усі молоді хлопці теж звикають до цих вимог".

Читайте також: Безальтернативні фаворити і що буде із Шахтарем: прогноз групового етапу Ліги чемпіонів

"Певно, матчі Ліги чемпіонів - це ігри із зовсім іншою інтенсивністю. Ти граєш проти команд з великим досвідом і в більш інтенсивний футбол, - і я це відчув у поєдинках національних збірних. Можу сказати, що команда готова, команда зробить усе, аби здобути результат. Ми всі готові: хочемо грати та добиватися результату в Лізі чемпіонів. А як воно буде, прогнозувати дуже важко. Гадаю, минулого року ніхто від нас не очікував такого результату, а ми вийшли і зробили. Цього року ви вже ставите таке запитання, бо чогось очікуєте від нас. І ми своєю чергою хочемо зробити все можливе, аби в України була євровесна. Тому не треба говорити, а треба працювати, на кожен матч налаштовуватися та виконувати те, чого вимагає тренер.

Після жеребкування спитали мою думку про суперників. Я відповів українською мовою, потім це переклали англійською, а далі - португальською. А вранці я прокинувся та побачив багато образливих повідомлень в Instagram. Не знаю, що там сталося під час перекладу. Деякі з них я навіть зберіг на телефоні, адже було досить смішно. Я вважаю, що дуже віддані вболівальники Порту просто захищали свою команду, мені це сподобалось. Але це дійсно просто непорозуміння. Протягом моєї кар’єри я грав проти португальських Порту, Бенфіки, Браги, це дуже сильні команди. І це те, що я сказав щодо Порту. Ми дивилися останні їхні ігри в чемпіонаті, де були три перемоги та одна нічия. Вони чудово виглядали минулого сезону в Лізі чемпіонів і дуже добре грали. Ця команда має багато технічних гравців, має дуже досвідчених гравців, як Пепе, якому 40 років. Це неймовірно! Тож, звісно, ми поважаємо Порту, але прагнемо грати у свій футбол та показати чудовий виступ для нашої країни і наших людей", - наводить слова Степаненка офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція матчу Шахтар - Порту.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK