ПСЖ не зумів обіграти Боруссію, але вийшов у ЛЧ, Мілан завдяки вольовій перемозі - в ЛЄ

Підсумки заключного туру в групі смерті.
2023 г., 14 грудня, 00:01
Ньюкасл - Мілан / Getty Images
Ньюкасл - Мілан / Getty Images

У середу, 13 грудня, відбулися заключні матчі в групі F.

Дортмундська Боруссія приймала вдома ПСЖ, і цей матч був важливий для гостей, "джмелі" для себе вже оформили прохід у плей-оф.

У перші 10 хвилин здавалося, що парижани і не за перемогою приїхали, Боруссія могла сміливо відкривати рахунок. Але незабаром гості прокинулися, і моменти пішли один за одним. Лі Кан Ін, Мбаппе, Коло Муані - кожен мав практично ідеальний шанс відзначитися.

А потім і Боруссія знову почала тиснути і знову м'яч незрозумілим чином не опинявся в сітці, за підсумком нульова нічия в першому таймі. Другий тайм парижани почали запеклим штурмом, але нарвалися на контратаку й Адейємі нарешті забив. Вже за кілька хвилин Заїр-Емері зумів прошити Кобеля і повернути ПСЖ у гру. Незабаром забив Мбаппе, але арбітр виявив у француза невеликий офсайд. Парижани намагалися довести матч до перемоги, але вивезли з Німеччини тільки одне очко.

Статистика матчу Боруссія Д - ПСЖ Ліги чемпіонів

Боруссія Д - ПСЖ 1:1

Голи: Адейємі, 51 - Заїр-Емері, 56

Володіння м'ячем: 44% - 56%        
Очікувані голи (xG): 1.21 - 2.68
Удари: 10 - 18
Удари в площину: 6 - 5
Кутові: 4 - 5
Фоли: 13 - 14

Боруссія Д: Кобель - Хуммельс, Зюле, Бенсебайні, Вольф (Шлоттербек, 69) - Ройс, Брандт, Озджан (Забітцер, 69), Адейємі (Рейна, 81), Байно-Гіттенс (Мален, 60) - Фюллькруг (Аллер, 81).

ПСЖ: Доннарумма - Хакімі, Маркіньос, Шкріньяр, Ернандес - Вітінья, Лі Кан Ін (Угарте, 68), Заїр-Емері - Мбаппе, Коло-Муані, Барколя (Асенсіо, 82).

Попередження: Хуммельс, 57 - Маркіньос, 45


Нічия в Дортмунді означала, що доля другої путівки вирішитися в Ньюкаслі, де господарі приймали Мілан.

У матчі на Сент-Джеймс Парк перемога була потрібна обом командам, тож там теж було спекотно з перших хвилин. Після півгодини з великою кількістю моментів рахунок відкрив Жоелінтон гарматним ударом у ближню дев'ятку. Мілан дещо знітився і почав нервувати, але господарі замішанням суперника не скористалися.

Другий тайм стартував у більш спокійному темпі, без небезпечних моментів аж до, власне, голу, який Мілан спорудив на 59-й хвилині. Після тривалої атаки і хаосу в штрафному Пулішичу залишалося тільки занести м'яч у ворота. Після пропущеного голу "сороки" навалилися всіма силами на ворота Меньяна, якому дивом вдалося захиститися. 

На 83-й хвилині Піолі вирішив замінити Жиру 23-річним Окафором, який одразу ж викотив гольову на Чуквуезе. 2:1, неймовірна вольова перемога Мілана.

Статистика матчу Ньюкасл - Мілан Ліги чемпіонів

Ньюкасл - Мілан 1:2

Голи: Жоелінтон, 33 - Пулішич, 59, Чуквуезе, 84

Володіння м'ячем: 54% - 46%        
Очікувані голи (xG): 2.03 - 1.47
Удари: 14 - 11
Удари в площину: 6 - 2
Кутові: 5 - 3
Фоли: 18 - 14

Ньюкасл: Дубравка - Тріпп'єр (Берн, 63), Шер, Ласселс, Лівраменто - Бруно Гімараес, Майлі (Лонгстафф, 71), Жоелінтон - Альмірон, Гордон (Ісак, 62), Вілсон.

Мілан: Меньян - Калабрія, Томорі, Ернандес, Флоренці - Лофтус-Чик (Побєга, 73), Рейндерс, Муса (Чуквуезе, 83) - Пулішич (Йовіч, 73), Леау (Бартезагі, 88), Жиру (Окафор, 83).

Попередження: Жоелінтон, 72 - Леау, 40, Меньян, 45+1, Йович, 78, Муса, 80, Флоренці, 90


Підсумкова ситуація в групі F:

  1. Боруссія Д - 11 очок
  2. ПСЖ - 8
  3. Мілан - 8
  4. Ньюкасл - 5

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK